Jste zde

Amper 2017

Datum: 
Úterý, 21. Březen 2017 - Pátek, 24. Březen 2017

Jedná se o jubilejní 25. ročník mezinárodního veletrhu AMPER 2017. Veletrh Amper je jedním z největších veletrhů v oboru elektrotechniky, automatizace, elektroinstalace a dalších odvětví ve střední Evropě. Vzhledem k dosavadnímu objemu zpracovaných přihlášek se opět očekává vysoká účast a zaplněné haly brněnského výstaviště. Veletrh nabídne také špičkový doprovodný program odborných konferencí a seminářů, tak jak jsme zvyklý z minulých ročníků.

V oboru průmyslové automatizace se představí společnost s více než 40-ti letou tradicí vývoje a výroby TURCK. BECKHOFF zaměřující se na vývoj a dodání otevřených automatizačních systémů založených na technologiích počítačů. Sekci průmyslové automatizace doplní společnost BALLUFF CZ, která je jedním z nejúspěšnějších výrobců snímačové technologie a řadí se mezi celosvětově uznávané specialisty v oblasti automatizace.
Nebude chybět ani společnost  ifm electronic, která vyvíjí, vyrábí a distribuuje senzory, řídící prvky a systémy pro průmyslovou automatizaci. Nejen zabezpečovací techniku představí česká špička JABLOTRON, která přináší nová řešení lépe chránící majetek a zdraví lidí. 

Obor elektroinstalační techniky bude zastoupen také významnými  společnostmi PHOENIX CONTACT,  OBO BETTERMANN nebo společnost WAGO Elektro, která vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní komponenty pro průmysl, procesní techniku a automatizaci budov.
Ani letos nebude chybět český výrobce s 50-ti letou tradicí TESLA STROPKOV-ČECHY zaměřená na domácí dorozumívací video a  audiosystémy, elektroinstalační materiál a telefonní přístroje.
V oblasti osvětlení své produkty představí společnost OSMONT. Ta se již před 25 lety zařadila mezi významné evropské výrobce interiérových a exteriérových svítidel.
Svou účast přislíbila společnost B.E.G. Brück Electronics CZ, která se již 30 let zaměřuje na vývoj a výrobu nouzových svítidel a pohybových čidel.

Z oboru vodičů a kabelů vystaví své produkty například firma LABARA či Lapp Group, které se zaměřují na nejrůznější typy profilových vodičů.

To je jen malý výčet firem a společností, které se představí na Amper 2017.  

Jubilejní 25. ročník mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení AMPER 2017 je místo, kde se dozvíte o novinkách a navíc lze získat mnoho kontaktů. 
Pro více informací navštivte webové stránky www.amper.cz, kde najdete jak informace o veletrhu, tak přihláškovou dokumentaci ke stažení.

Konference Smart city v praxi II

Pro velký úspěch z minulého ročníku se letos opět opakuje konference Smart city v praxi.  Pojmem smart city se rozumí koncept strategického řízení města, resp. obce nebo regionu, při němž jsou využívány moderní technologie pro ovlivňování kvality života ve městě. Přitom dochází k synergiím mezi různými aktivitami a veřejnými službami, díky nimž město funguje – především doprava, logistika, bezpečnost, energetika, správa budov, atd. V konceptu smart city je současně kladen důraz na „tvrdé“ i „měkké“ aspekty řízení života ve městě a na soulad „šedé“ a „zelené“ infrastruktury města.
Program konference bude rozdělen do opět dvou bloků. V prvním bloku  „Smart city jako partnerství měst a průmyslu“ budou prezentovány zajímavé zkušenosti z oblasti inteligentních měst a možnosti financování investičních projektů, jimiž se politický koncept inteligentního města naplňuje prakticky. Ve druhém bloku „Nové technologie pro smart city“ budou ukázány příklady konkrétních technologií z výše uvedených oblastí infrastruktury smart city.

Více informací o konferenci na webových stránkách www.smartcityvpraxi.cz/konference5.php

Reportáž z minulého ročníku: