Jste zde

Nové moduly RC17xxHP: komunikujeme na dálku, navzdory rušení

Vyvíjíte průmyslové aplikace s vysokofrekvenční přenosovou cestou v bezlicenčním pásmu a budete muset překlenout větší vzdálenosti? V tom případě jsou právě pro Vás určeny nové rádiové moduly RC17xxHP-RC232 norské společnosti Radiocrafts s úzkou šířkou pásma a vysokým výstupním výkonem.
Nové moduly severského výrobce s označením RC17xxHP-RC232 (Ultra Narrow Band High Power RF Module at 169/433/444/458/463/467/868 MHz) pokrývají veškerá pásma ISM do 1 GHz, včetně dobře známých 169, 433 a 868 MHz, stejně jako některých dalších národních pásem využívaných ve specifických aplikacích (444, 458, 465 MHz apod.). Integrovaný RF protokol RC232 je v tomto případě skutečně jednoduše použitelný a umožňuje realizovat tzv. point-to-point a point-to-multipoint komunikaci prostřednictvím šifrované datové linky.
 
 
Úzkopásmové moduly pracují s šířkou kanálu již od 12,5 kHz a využívají přitom teplotně stabilizovaných krystalových oscilátorů pro zajištění spolehlivé činnosti v rámci celého průmyslového rozsahu teplot, tj. od -40 až do +85 °C. Vysokofrekvenční výstupní výkon bude konfigurovatelný a může činit až 500 mW.
 
Díky své citlivosti (-118 dBm, 1,2 kbps) a také vysokému vf výkonu (max. +27 dBm) mohou moduly komunikovat na velké vzdálenosti a to i v případě náročných aplikací a prostředí se silným rádiovým rušením z okolních průmyslových systémů. Z velmi dobré selektivity, resp. schopnosti blokovat tak budou např. těžit řídicí systémy jeřábů, průmyslové senzory a celá řada dalších vf spojů s požadavkem na vysokou spolehlivost přenosu.
 
 
Moduly RC17xxHP-RC232 dále popisuje přenosová rychlost v rozmezí 1,2 až 100 kbps, napájecí napětí 2,8 – 3,8 V, proudová spotřeba 31,7 mA (RX), 407 mA (TX, +27 dBm) a max. 2,0 μA v režimu spánku nebo provedení o rozměrech 12,8 x 25,4 mm, určené pro povrchovou montáž a dodávané jako Tape&Reel. Podrobnější informace včetně dokumentace naleznete na stránkách výrobce tady (viz také prezentace Radiocrafts Introduce New High Performance Narrow Band Wireless Module Family dole pod článkem). Pro zájemce jsou pak již nyní k dispozici vzorková množství.
 
 
Společnost Radiocrafts je známa návrhem a také výrobou RF modulů, které ve svém standardním provedení nabídnou kompaktní, levná a jednoduše použitelná řešení s vysokými výkony a nízkou vlastní spotřebou. Určená jsou pro celou řadu bezdrátových aplikací pracujících v bezlicenčních pásmech ISM. S využitím schválených modulů pak mohou výrobci do svých zařízení rychle a jednoduše zapracovat bezdrátové technologie, aniž by přitom museli detailně ovládat návrh složitých vysokofrekvenčních obvodů. Radiocrafts (www.radiocrafts.com, zdroj) rovněž slibuje vývoj zákaznických a dalších speciálních produktů, zatímco nenabídne podporu jen při množstevních odběrech, ale již ve fázi prvotního nápadu.
 
V případě zájmu kontaktujte distributora, společnost Macro Weil (www.macroweil.cz).
 
 
Hodnocení článku: