Jste zde

Nové měřící a testovací přístroje v nabídce H-Test

Nové napájecí zdroje a elektronické zátěže pro použití v elektrotechnickém průmyslu v nabídce společnosti H TEST

V posledních letech se rapidně zvyšuje množství stejnosměrně napájených zařízení a díky tomu se neustále zrychluje i vývojový a výrobní cyklus těchto produktů. Téměř denně jsou uváděny na trh nová  elektronická zařízení a v rámci stále vyšší konkurence se zvyšuje i tlak na inženýry pracující na výzkumu a vývoji těchto produktů. Spolehlivé stejnosměrné napájecí zdroje jsou pak jedním z klíčových faktorů úspěšného vývojového a výrobního cyklu nového výrobku. Společnost H TEST a.s., která zastává pozici předního distributora měřicích přístrojů a systémů pro elektrotechnický průmysl, školství a vědu v regionu střední Evropy, proto v nedávné době navázala spolupráci s britskou společností Aim-TTi a dále rozšířila svoji dosavadní kooperaci s německou firmou Elektro-Automatik, které obě působí na poli vývoje a výroby napájecích zdrojů a zátěží, a významným způsobem tak rozšířila portfolio stejnosměrných napájecích zdrojů ve své již tak obsáhlé nabídce.

Napájecí zdroje Aim-TTi

Společnost TTi (Thurlby Thandar Instruments) a její sesterská firma Aim Instruments se zaměřují na výrobu elektronických měřicích a testovacích přístrojů pro všeobecné použití a laboratorních stejnosměrných napájecích zdrojů pro elektrotechnický průmysl. Produkty jsou distribuovány pod společným označením Aim-TTi a prodávají se ve více než padesáti zemích světa. Nabídka manuálních i počítačově řízených laboratorních zdrojů, určených pro široké spektrum standardních aplikací, zahrnuje více než sedm desítek modelů s jedním, dvěma nebo třemi výstupy a s výkonem od 30 do 1200 W.

Mezi oblíbené zdroje z produkce Aim-TTi patří přístroje modelové řady MX Series, představující novou generaci vícekanálových laboratorních napájecích zdrojů. Nabízí tři výstupní kanály s vysokým výkonem v kompaktním provedení. Ovládání je maximálně jednoduché díky velkému LCD displeji přehledně zobrazujícím celou řadu parametrů a nastavení. Zdroje disponují mimo jiné režimy konstantního napětí (CV) a proudu (CI), individuálním zapínáním/vypínáním jednotlivých kanálů či individuálními vstupy pro čtyřvodičové připojení (remote sense). Zdroje jsou k dispozici jak v manuální variantě (modely T), tak ve variantě s rozhraními GPIB, RS232, USB a LAN (modely TP).  
 

Obr.1 - Počítačově řízený stejnosměrný napájecí zdroj se třemi výstupy - MX180TP z produkce britské Aim-TTi.

Nabídku napájecích zdrojů doplňuje modelová řada flexibilních elektronických zátěží s označením LD400, nabízející napětí až 80 V, proud až 80 A a výkon až 600 wattů. Zátěže mají vestavěný generátor přechodových jevů, disponují režimy CI, CR, CG, CV, CP a rozhraními RS232, USB, GPIB a LAN (LXI kompatibilní).

Napájecí zdroje Elektro-Automatik

Společnost Elektro-Automatik založil v roce 1974 průkopník v oblasti výkonové elektroniky Helmut Nolden a z původně rodinného podnikání se firma vyvinula do středně velké společnosti s celosvětovou působností. V současné době nabízí široké spektrum napájecích zdrojů pro zákazníky z oborů elektrotechnické výroby, testování, automatizace a výzkumu a vývoje elektroniky. Dokáže uspokojit jak standardní, tak speciální požadavky svých zákazníků.

Programovatelné stejnosměrné napájecí zdroje Elektro-Automatik nabízí výkon od 320 W až do desítek kW. Jsou vyráběny jak ve stolním, tak v 19“ rack provedení, s širokou škálou rozsahů výstupního napětí resp. proudu. Většina přístrojů disponuje rozhraními USB/Analog/Ethernet, některé modely jsou vybaveny Plug ’n’ Play slotem pro dodatečné připojení dalších komunikačních rozhraní (CAN, CANopen, Profibus, Profinet, RS232 a dalšími) či nástroji pro regulaci odporu a funkcemi simulace PV (solar) a FC (fuel-cell).

 Obr. 2 - Modelová řada programovatelných stejnosměrných napájecích zdrojů PSI 9000 2U Series od německé společnosti Elektro-Automatik.

Bližší informace k jednotlivým modelům jsou k dispozici na webových stránkách výrobců (www.aimtti.com, www.elektroautomatik.de) nebo na eshop.htest.cz/zdroje (vybraných 149 produktů).

Hodnocení článku: