Jste zde

Euro posiluje

Svorkovnice Euroclamp sérií MV, MVE, MVS, ML a MI jsou dostupné v obrovském množství verzí a velikostí, proto zde jistě najdete vhodný typ i pro Vás.

Euroclamp (aneb jak my ve firmě familiárně říkáme Euro) posiluje svoji pozici v našem portfoliu. Svorkovnice Euroclamp sérií MV, MVE, MVS, ML a MI jsou dostupné v obrovském množství verzí a velikostí, proto zde jistě najdete vhodný typ i pro Vás.
Velmi častý požadavek na jednoduché a spolehlivé připojení vodičů k DPS je aktuální asi tak dlouho, jako dlouho zná svět desky s plošnými spoji. Řešení je mnoho, výrobců také, takže volba vhodného typu je obvykle otázkou Vašich preferencí, požadavků zařízení, dostupnosti, nabídky distributorů… I u nás najdete různá řešení od světových výrobců např. TE Connectivity (Tyco, AMP), Wago, Phoenix Contact a také od společnosti Euroclamp.

Právě posledně jmenovaný - Euroclamp se specializuje hlavně na šroubové svorky do DPS, což se odráží v bohaté nabídce. Z našich zkušeností můžeme potvrdit kvalitu a spolehlivost těchto konektorů. K nejoblíbenějším patří série MV, MVS a MVE, což jsou svorky do DPS. Jsou dostupné v rozestupech pinů 3,5mmm/ 3,81mm/ 5,0mm/ 5,08mm/ 6,35mm/ 7,5mm/ 7,62mm/ 9,52mm/ 10,0mm/ 10,16mm/ 12,7mm/ 15mm/ 15,24mm/ 19,04mm/ 20,32mm. Pro usnadnění výběru Vám přinášíme pár tipů a vysvětlení značení.

  • MVxxx - hlavní typ na DPS.

    Příklad: MV153-5,08-V-L
    1- nominální průřez vodiče – 1,5mm2
    5- skupina rozestupu pinů – patří sem svorky s rozestupem 5mm i 5,08mm, rovněž s dvojnásobným rastrem - pokud se vynechává každý druhý pin
    3- počet pólů
    5,08- skutečný rastr svorkovnice – rozestup pinů (v tomto případě 5,08mm)
    V- vertikální verze – osa šroubku je kolmá k DPS
    L- verze bez spojovací drážky, všechny ostatní bez označení L jsou tzv. modulární (spojitelné do bloků pomocí drážky)
     
  • MI – svorkovnice, u kterých se vodič přivádí pod úhlem 35° resp. 45°
  • ML – svorkovnice přednostně určené do krabiček na DIN lištu z nabídky firmy Euroclamp

Tělo konektorů je vyrobeno z pevného samozhášecího polyamidu (UL94-V0), samotný konektor je z poniklované slitiny mědi. Základní barva těchto konektorů je zelená (RAL6032), na objednávku jsou dostupné i v jiných barvách (šedá, černá, modrá, červená, žlutá, hnědá, oranžová a jiné). Nezanedbatelnou předností je široký rozsah pracovních teplot -40 až +130°C. Typy s velkým rozestupem pinů (např. 10mm) jsou fyzicky shodné s typy s polovičním (5mm) rozestupem, liší se pouze "vynechanými" piny a samozřejmě vyšším max. dovoleným napětím (750VAC). Detailní popis najdete v přehledovém katalogu Euroclamp, v hlavním katalogu Euroclamp, jakož i v katalogových listech u jednotlivých typů.
V případě zájmu nás prosím kontaktujte na adrese info@soselectronic.cz.

Výhody/vlastnosti:

  1. ucelená série svorkovnic do DPS
  2. vynikající poměr cena/ kvalita
  3. velké množství verzí
  4. 2-12 pólů (spojením modulárních i více pólů)
  5. rozestupy 3,5-12,7 mm
  6. dostupné i verze s vývodem vodiče pod úhlem 35° resp. 45°

 

Download a odkazy:

 

 

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.