Jste zde

WiFi moduly od SiLabs pro bateriové aplikace

Společnost Silicon Labs představila novou technologii pro Wi-Fi, která umožňuje jednoduchý návrh Wi-Fi produktů napájených bateriemi. Příkladem jsou bezpečnostní IP kamery, prodejní terminály nebo zdravotnické zařízení. Vysílače WF200 a moduly WFM200 jsou optimalizovány na vysokou energetickou účinnost, podporují technologii 2,4 GHz 802.11 b / g / n Wi-Fi a současně poskytují vysoký výkon a spolehlivé připojení.

Silabs rozšířilo své portfolio o vysílače a moduly Wi-Fi s nízkým výkonem, které byly navrženy speciálně pro IoT. Důvodem byla silná poptávka po technologii Wi-Fi právě pro aplikace omezeným napájením nebo přímo bateriové zařízení. Předpokládá se, že trh s nízko-příkonovými Wi-Fi zařízeními vzroste ze 128 milionů kusů ročně v roce 2016 na 584 milionů kusů ročně do roku 2021.

Pomocí modulu WFM200 dosáhnete zkrácení doby uvedení na trh a miniaturizace bateriových Wi-Fi produktů. Jedná se o nejmenší předem certifikovaný modul SiP s integrovanou anténou. WF200 transciever poskytuje cenově výhodnou volbu pro velkoobjemovou produkci. Poskytuje vývojářům flexibilitu pro splnění jedinečných požadavků a lze k němu připojit externích anténu a tím dosáhnout tíženého dosahu.

Energeticky účinný transceiver WF200 a modul WFM200 poskytují řadu výhod pro aplikace IoT s technologii Wi-Fi:

  • Výjimečně nízký odběr při vysílání (Tx: 138 mA) a příjmu (Rx: 48 mA)
  • 200 μA průměrná spotřeba Wi-Fi (DTIM = 3) přispívá k velmi nízkému výkonu celého systému
  • Špičkový zisk 115 dBm pro dálkové Wi-Fi přenosy
  • Malý rozměr 4 x 4 mm QFN32 a 6,5 ​​mm x 6,5 mm modul LGA52 SiP, ideální pro prostorově omezené aplikace
  • Vynikající rozmanitost antén a bezdrátová koexistence v přeplněném prostředí 2,4 GHz
  • Pokročilá bezpečnostní technologie: zabezpečený start a hostitelské rozhraní, hardwarová kryptografie podporující AES, PKE a TRNG
  • Před-certifikace FCC, CE, IC, Jižní Koreje a Japonska s cílem minimalizovat vývojový čas

 

Komplexní vývojové nástroje a startovací sady včetně ovladačů pro Linux jsou naplánovány na Q4 2018. Obraťte se na místního obchodního zástupce společnosti Silicon Labs nebo autorizovaného distributora ohledně cen a detailních informací produktů WF200 a WFM200.

Více informací naleznete na: https://www.silabs.com/products/wireless/wi-fi/low-power-wi-fi-introduction

Hodnocení článku: