Jste zde

UCS - krabička, která se přizpůsobí Vašim potřebám

Phoenix Contact přináší na trh unikátní sérii krabiček pro elektroniku. Systém UCS nabízí modulární design, bohaté příslušenství a jednoduchou montáž DPS jakéhokoliv tvaru.

Díky rychlému nárůstu výkonu integrovaného softwaru a hardwaru hrají embedded systémy klíčovou roli v mnoha autonomních i komplexních systémech. Spolehlivá, vysoce flexibilní a dlouhodobě dostupná rodina krabiček vhodná i pro embedded systémy je proto velmi vítaná.

Univerzální systém krabiček "UCS" (Universal Case System)

Výrobci elektroniky obvykle používají standardizované, jakož i vlastními silami navržené DPS. Na trhu je již nyní velké množství rodin krabiček vhodných pro tento účel. Obyčejně jsou však tyto krabičky navrženy buď specificky pro danou aplikaci, nebo si musíte standardní krabičku modifikovat za cenu dalších nákladů.

Naproti tomu krabičky UCS jsou modulární již z výroby. Jejich atraktivní design a možnost rychle reagovat na různé požadavky na úpravy jsou cennými výhodami oproti konkurenci. Toto je přesně prostor, kde je modulární design krabiček UCS mimořádně výhodný. 

Modularita a flexibilita

Krabička UCS sestává ze dvou identických polovin: vyjímatelných bočních panelů a barevně kontrastních rohových vložek. Pokud je potřebný vyšší prostor na téže ploše, pak systém UCS nabízí zajímavé řešení - boční panely a šrouby se dají vyměnit za verze, které jsou o 20mm vyšší nebo nabízí možnost doplnit výškový adaptér (změna z výšky 47mm na 67 mm). Tímto způsobem si snadno vytvoříte novou krabičku.

Na objednávku vám můžeme dodat krabičky i v jiných barvách než ve světle šedé nebo černé. Systém UCS je navíc navržen tak, že delší boční panel se dá použít jako kratší panel u o stupeň větší krabičky. Tento panel lze samozřejmě modifikovat pro různé konektory, kde je jeho plochý tvar díky snadnému upnutí výhodný pro strojní opracování.

Momentálně je dostupných již 75 standardních variant co se týká velikosti a barvy (světle šedá / černá barva), včetně modelů s otvory pro použití mikropočítačů Raspbery Pi B2 a B3.

Variabilní montáž DPS

Systém UCS nabízí dvě možnosti montáže DPS. Pokud chcete maximálně využít prostor krabičky, pak můžete DPS upevnit přímo do rohových vložek s integrovanými distančními sloupky. Pokud nepotřebujete maximální prostor ale maximální flexibilitu, pak použijete rohové vložky bez integrovaných distančních sloupků. K upevnění DPS Vám poslouží speciálně navržené samolepící držáky.

Konektory, signály, data a napájení 
Phoenix Contact také nabízí rodinu konektorů COMBICON, která je na trhu již dlouhá léta. Zahrnuje šroubové i pružinové svorky, DPS terminály a konektory. Co se týká přenosu signálů, dat a napájení, zajímavá je rodina PLUSCON - kruhové konektory M5 až M12 prakticky k jakýmkoliv účelům.

Pokud se zajímáte o jakoukoliv krabičku rodiny UCS značky PHOENIX Contact, nebo potřebujete další informace, kontaktujte nás prosím na adrese info@soselectronic.cz

Výhody/ Vlastnosti:

  • vysoká flexibilita, modulární design
  • různé způsoby montáže DPS pro prakticky jakoukoliv velikost DPS
  • dostupné různé velikosti (šířka x délka)
  • výška 47mm/ 67mm
  • zjednodušená logistika díky vzájemně kompatibilním komponentům
  • elegantní moderní design

Download a odkazy:

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.