Jste zde

Podpora ladění software pomocí protokolu GDB

SEGGER Embedded Studio V4.20 přidává plně konfigurovatelnou podporu pro ladicí sondy pomocí protokolu GDB. Nová verze může být nyní použita s jakoukoli ladicí sondou, která je dodávána se serverem GDB.

Tato nová funkce je zahrnuta ve všech edicích Embedded Studia V4.20: ARM, Cortex-M a RISC-V, na platformách Windows, MacOS a Linux 32- a 64-bit. Embedded Studio může automaticky spustit server GDB třetí strany, takže ladění je snadné a pohodlné. Číslo portu, funkce a protokol jsou konfigurovatelné pro maximální flexibilitu. GDB Server je spuštěn v samostatném procesu, a proto nemá vliv na stabilitu Embedded Studia.

Nová implementace je testována a připravena k použití s ​​J-Link GDB Serverem, OpenOCD a ST-LINK GDB serverem ve Windows. Embedded Studio lze snadno stáhnout z www.segger.com a používat ho bez omezení funkcionality nebo časového limitu. Může být použit zdarma pro vzdělávací a nekomerční účely, bez nutnosti registrace.

SEGGER má široké spektrum produktů, které se řídí stejnými pravidly designu a hladce spolupracují. Společnost SEGGER má dlouhou historii spolupráce s dalšími dodavateli ve světe Embeded.

Pokud klienti z jakéhokoli důvodu dávají přednost kombinaci produktů SEGGER s produkty třetích stran nebo Open Source produkty, díky GDB to lze jednoduše uskutečnit.

Další informace o programu Embedded Studio naleznete na adrese: https://www.segger.com/embeddedstudio

Hodnocení článku: