Jste zde

Detekujte VOC a NOx s 1 čipem

Výrobce Sensirion nyní přichází s novým senzorem SGP41, tentokrát k detekci více znečišťujících látek v interiéru a to v jednom senzorovém čipu. Čip byl navržen jako inteligentní spínací a regulační jednotka pro zařízení ke kontrole emisí a kvality ovzduší. Najdete i v skladovém sortimentu SOS electronic.

Toto senzorové řešení je vhodné pro okamžité a nepřetržité monitorování VOC a NOx a to včetně potenciálně škodlivých látek, jejichž vnímání není běžnými smysly možné. Kromě toho automatické řízení zařízení pro úpravu vzduchu na základě signálů SGP41 pomáhá šetřit energii tím, že je vypíná poté, co se odstraní zvýšené hodnoty VOC a/nebo NOx v interiéru.
Signál ze senzoru je zpracován algoritmem Sensirion, běžícím na externím mikrokontroléru. Výstupem algoritmu jsou indexy VOC a NOx v rozsahu 1 až 500.

Vícepixelový snímací prvek SGP41 se vyznačuje bezkonkurenční odolností vůči znečišťujícím plynům. To umožňuje jedinečnou dlouhodobou stabilitu i nízký drift. Nejmodernější výrobní proces společnosti Sensirion zaručuje vysokou reprodukovatelnost a spolehlivost. Díky kotoučovému balení a SMD provedení je SGP41 ideální pro velkoobjemové aplikace.

Nový senzor nestálých organických sloučenin (VOC) a oxidů dusíku (NOx), Sensirion SGP41, naleznete v našem skladovém sortimentu.

Začněte testovat SGP41 již dnes pomocí vývojového kitu SEK-SVM4x
Zajímavé informace o měření a VOC indexu se dozvíte i v předchozím článku o senzoru SGP40 od SOS electronic.

Máte-li dotazy nebo potřebujete poradit s výběrem vhodných produktů značky Sensirion, neváhejte kontaktovat společnost SOS electronic na adrese info@soselectronic.cz.

Download a odkazy:

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.