Jste zde

Zaostřeno na kamerové aplikace: AI procesory AM62A, AM68A a AM69A

S AI procesory AM62A mohou vývojáři nasadit obraz, zpracovaný umělou inteligencí, do mnoha aplikací v průmyslu, bytových komplexech i obchodech. Procesory přitom podporují API, frameworky a AI modely předních firem v oboru i open source.

Šest nových SoC procesorů řad AM62A, AM68A a AM69A spojuje podpora zpracování obrazu na vysoké úrovni, daná integrovaným subsystémem TI pro zpracování obrazu, vysoká energetická účinnost i výpočetní výkon, daný různou sestavou jader Cortex-A53 a Cortex-A72, dosahující až 32 TOPS.

Odkrytí možností těchto sestav výstižné popisují aplikační příklady, jako domovní video zvonek, strojové vidění nebo autonomní mobilní roboty. Zatímco první příklad vystačí se zpracováním obrazu z jedné či dvou kamer, strojové vidění dnes běžně používá 4 kamery současně a bezpečnost autonomních robotů hlídá až 8 nebo 12 kamer současně. Pro všechny tyto aplikace platí, že více kamer potřebuje rychlejší zpracování obrazu a odezvu a zároveň větší výpočetní výkon pro strojové učení a využití umělé inteligence.

V tomto případě dává TI vybrat z open source modelů a vývojových nástrojů řady firem a organizací, což znamená daleko širší přístup k obecně využívaným datovým modelům, vývojovým nástrojům a uznávaným frameworkům a aplikacím z oblasti AI.  Vedle toho TI připravuje vlastní open source nástroj Edge AI Studio, který bude dostupný někdy v 2 kvartále letošního roku.
Přidanou hodnotou TI je vlastní subsystém zpracování obrazu. Nové grafické koprocesory totiž zpřístupňují řadu služeb, dosud dostupných pouze v cloudových systémech. To přesouvá možnosti hlubokého strojového učení do úrovně edge computingu, která dnes představuje ideální volbu pro řadu aplikací.

Řada nových procesorů zahrnuje:

  • AM62A3, AM62A3-Q1, AM62A7 a AM62A7-Q1, s podporou jedné nebo dvou kamer a výpočetním výkonem 1 TOPS.
  • AM68A, který zpracuje obraz jedné až osmi kamer rychlostí až 8 TOPS
  • AM69A,pro až 12 kamer a výkon 32 TOPS

www.ti.com/edgeai-pr 
dev.ti.com/edgeaistudio

Hodnocení článku: