Jste zde

i.MX 91: S Linuxem jde všechno líp

Edge computing, ale i nové protokoly pro IoT aplikace se často spoléhají na Linux, který poskytuje rozšiřitelnost a snadnost programování, které vývojáři potřebují pro vývoj aplikací a prodlužují životnost produktu.

NXP Semiconductors představila nové aplikační procesory i.MX 91, kombinující silné zabezpečení, dostatek funkcí a energeticky úsporný výkon pro příští generaci linuxových IoT a průmyslových aplikací. Jako vstupní bod řady i.MX 9 poskytuje řada i.MX 91 rozšiřitelnost a snadné programování, které vývojáři potřebují pro vývoj aplikací. Shoda hardwaru a softwaru s řadou NXP i.MX 93 poskytuje další možnosti platformy pro škálování produktových řad, které maximalizují opětovné využití investic do vývoje a zkracují dobu uvedení na trh.

Nově vznikající protokoly, jako je Matter, interoperabilní, bezpečný standard konektivity pro budoucnost inteligentních domácností, nebo norma ISO 15118-20 pro nabíječky elektrických vozidel (EV), vytvářejí inflexní body pro nové kategorie produktů napříč IoT a průmyslovými trhy. Řada i.MX 91 společnosti NXP umožňuje vývojářům rychle vytvářet nová edge zařízení založená na Linuxu, jako jsou domácí ovladače, připojené spotřebiče, domácí zábava, průmyslové skenování a tisk, řízení budov, nabíječky EV a lékařské platformy.

Aplikační procesor i.MX 91 je vybaven jádrem Arm Cortex-A55 běžícím až na 1,4 GHz. Podpora moderních pamětí LPDDR4 umožňující dlouhou životnost a spolehlivost platformy. K dispozici je duální gigabitový Ethernet pro podporu brány nebo více síťových segmentů, duální USB porty a základní I/O pro aplikace v průmyslu, domácnosti, kancelářských aplikacích, zdravotnických zařízeních, měření a nákladově optimalizovaných platformách SoM.

Integrovaná zabezpečená enkláva EdgeLock poskytuje pokročilé bezpečnostní funkce, jako je správa životního cyklu, detekce neoprávněné manipulace, bezpečné spouštění a zjednodušená cesta k certifikacím. K těmto důležitým bezpečnostním funkcím mají vývojáři snadný přístup prostřednictvím bezpečnostního softwaru poskytovaného společností NXP. Tato kombinace zabezpečení a možností správy podporuje důvěru a dlouhou životnost návrhů platforem, které budou na trhu po mnoho let.

Řada i.MX 91 je k dispozici společně vyvinuté a nákladově optimalizované řešení správy napájení společnosti NXP, které je k dispozici jako součást ekosystému řady i.MX 93. Zkušební sady a softwarové balíčky pro řadu i.MX 91 se integrují s širokým a škálovatelným portfoliem bezdrátových řešení NXP. To zahrnuje IW612, první monolitickou rodinu tří rádií, která podporuje Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 a 802.15.4. IW612, zaměřený na hmotu, osvobozuje spotřebitele od omezení ekosystémů s jedním protokolem a umožňuje jim využívat bezproblémovou interoperabilitu napříč různými ekosystémy a technologiemi bezdrátových sítí.

www. NXP.com/i.MX91.

 

Hodnocení článku: