Jste zde

HW server na veletrhu AMPER 2006

Ve dnech 4.-7. dubna se na pražském výstavišti v Letňanech (PVA) uskuteční již 14. mezinárodní veletrh elektroniky a elektrotechniky AMPER 2006. HW server, resp. jeho elektronický obchod, pro své návštěvníky u této příležitosti připravil nejen rozsáhlou slevovou akci, ale též představí rozšířený sortiment nového elektronického obchodu.

Protože se navíc jedná o první veletrh pod hlavičkou HW server s.r.o., rozhodli jsme se, že kromě obvyklých stánkových slev nabídneme našim zákazníkům též 100 Kč slevu na VŠECHNY produkty v našem e-shopu s výjimkou software a kompilátorů, na něž se sleva nevztahuje.

Zatímco na stánku bude nabízen pouze omezený sortiment produktů za zvýhodněné ceny (výhradně při osobním odběru na veletrhu), sleva na ostatní sortiment bude nabízena na základě zvláštních kódů, které uvedete v poznámce objednávky přes náš elektronický obchod. Ten získáte buď u nás na stánku, nebo vyplněním formuláře na této stránce.

 

Co nového u nás uvidíte?

Nový Turbo Lite2 s výkonovými vstupy a výstupy

Turbo Lite2 je příslušenství pro mobilní telefony, které umožňuje jejich využití zejména pro ovládání a měření pomocí SMS. Aplikačně je kompatibilní s Turbo adapterem, ale obsahuje zjednodušený konektor s 13 digitálními I/O (z nichž 4 mohou být použity jako A/D vstupy) a nemá paměťovou kartu. Nabízí možnost připojení různých čidel, spínačů a ovládacích prvků a využití nových i starších (odložených, recyklovaných) mobilních telefonů pro signalizaci, dálkové ovládání a měření. Toto jednočipové řešení nabízí vedle nejlepší ceny i naprostou otevřenost pro vývojáře.

Nejnovější model Turbo je o něco větší než jeho předchůdce (rozměrově odpovídá klasickému Turbo adapteru – tedy 52x36 mm), avšak je navíc doplněn o dva výkonové vstupy a dva výstupy umožňující připojení nízkonapěťových zařízení přímo k  zařízení, bez potřeby dalších obvodů upravujících napěťové úrovně či impedance. Vstupy a výstupy jsou dále galvanicky oddělené optočleny, což zvyšuje bezpečnost telefonu i možnosti použití pageru. Zapojení standardního konektoru, jaký známe z Turbo Lite, je stejné podobně jako elektrické vlastnosti vstupů a výstupů. Novinkou je však systémový konektor známý z Turbo adapteru a pájecí body určené pro připojení galvanicky oddělených vstupů a výstupů.

 

Inteligentní nabíječka NiCd a NiMh akumulátorů IQ-NAB-01

Inteligentní nabíječka NiCd a NiMh akumulátorů IQ-NAB-01IQ-NAB-01 je inteligentní univerzální impulzní nabíječka NiCd a NiMH akumulátorů určená pro nabíjení široké palety standardních i speciálních skládaných baterií pro domácí použití i pro modeláře.

Inteligentní nabíječka IQ-NAB-01 pocházející z díly MICRORISC s.r.o. byla primárně vyvinuta pro nabíjení akumulátorů Kinetic, ale pochopitelně ji lze použít i pro nabíjení akumulátorů jiných výrobců. Navržena je tak, aby zajistila co nejvyšší kapacitu nabíjených článků s minimálními nároky na obsluhu. Uživateli tak jen stačí připojit nabíjené články a stiskem jediného tlačítka si může zvolit rychlost nabíjení či aktivovat režim vybíjení. Pro dosažení optimálního nabití akumulátorů využívá velmi přesného 13bitového A/D převodníku a pokročilých algoritmů pro rozpoznání plně nabitého stavu (u plně nabitého NiCd akumulátoru nastává nepatrný pokles napětí, u NiMH akumulátoru napětí v čase při delším nabíjení již nevzrůstá).

 

Inteligentní bezdrátová pojítka IQRF

IQRF – tak se jmenuje novinka v bezdrátových zařízeních pracující na frekvencích 433, 868 nebo 916 MHz a mající široké možnosti uplatnění počínaje inteligentním dálkovým ovládáním, přes vzájemné propojení binárních signálů mezi dvěma body až po možnost tunelování sběrnice I2C či SPI.

 

Technologie IQRF neboli, jak praví motto, „Inteligentní řešení pro bezdrátovou komunikaci“ představuje kompletní systém obsahující vše potřebné pro vývoj bezdrátových aplikací, od samotné vysokofrekvenční částí, doplněné o mikroprocesor architektury PIC (dle modulu PIC16LF819, PIC16F630 nebo PIC12F629) a běžící na vlastním operačním systému umožňujícím jednoduchý a rychlý vývoj aplikací. K dispozici tak jsou jak datové linky, tak binární vstupy a výstupy, případně i A/D převodník. Všechny tyto možnosti výrazně rozšiřují možnosti použití technologie IQRF.

A řadu dalšího ...

 

Jak slevu získáte

Na slevu 100 Kč získává nárok pouze ten, kdo při objednávce od 4. do 30. 4. 2006 v našem elektronickém obchodě na adrese obchod.HW.cz zadá do pole pro poznámku zvláštní kód. Ten dostanete na našem stánku 4B1 na veletrhu AMPER 2006 (mapa). Abychom však nediskriminovali ty, kdo nás z jakýchkoliv důvodů nebudou moci navštívit na stánku, bude možné nechat si kód zaslat e-mailem, pokud vyplníte formulář nacházející se napravo od tohoto textu.

 
 

Stručně pro návštěvníky

  • Termín konání : 4.4. - 7.4. 2006
  • Místo konání : PVA Letňany Praha
  • Otevírací doba pro návštěvníky : 9,00 - 17,00 hod.
  • Základní vstupné: 150,- Kč
  • Tištěný katalog: 100,- Kč
  • CD katalog: 50,- KČ
Vít Olmr
olmr@ HW.cz

DOWNLOAD & Odkazy


IQRF - Complete platform for RF connectivity and simple way to smarter wireless solutions
                      ... nejenom moduly, ale vse, co je treba k vytvoreni chytrejsich bezdratovych reseni

 
Hodnocení článku: