Jste zde

MEDZINÁRODNÝ STROJÁRSKY VEĽTRH 2019

Datum: 
Úterý, 21. Květen 2019 - Pátek, 24. Květen 2019

Konec května patří na výstavišti Agrokomplex již tradičně strojírenství a technice. Ve dnech 21. - 24. května 2019 se uskuteční 26. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Nitře. Veletrh se stal nejvýznamnějším akcí svého druhu na Slovensku a své místo našel iv kalendáři evropských průmyslových veletrhů a výstav.
 

Veletrh je od svých počátků specifikován jako obecný strojírenský veletrh, což znamená, že kromě strojírenské produkce se zde představují také produkty a novinky z jiných oblastí průmyslu, které jsou úzce spjaty se strojírenstvím. Na základě rozšiřování se těchto příbuzných oborů, byly zařazeny tematické výstavy, které se každoročně doplňují a rozvíjejí.


Jde o tematické výstavy EUROWELDING - svařování, CAST-EX - slévání, hutnictví, metalurgie; EMA - měřicí, regulační a automatizační technika, STAVMECH-LOGITECH - stavební, manipulační technika; CHEMPLAST - plasty a chemie pro strojírenství a TECHFÓRUM - prezentace výstupů technických univerzit Slovenska.
Tento rok se opět souběžně s Mezinárodním strojírenským veletrhem uskuteční i mezinárodní veletrh ELO SYS, který přinese návštěvníkům novinky z oblasti elektrotechniky, energetiky, elektroniky, osvětlení, elektromobility a telekomunikací.

Nedílnou součástí veletrhu jsou odborné doprovodné semináře zaměřené na aktuální problematiku.
Nosnými tématy tohoto ročníku jsou "Inovační potenciál v průmyslu", "Nové technologie a postupy ve strojírenském sektoru" a "Rozvoj duálního vzdělávání jako jedné z forem získávání kvalifikované pracovní síly".

Odborný doprovodný program na vysoké úrovni zajistí množství přednášek a konferencí.
Jedním z témat aktuálního ročníku bude "Bezpečnost a rizika průmyslu 4.0".

Slovenská agentura pro rozvoj investic a obchodu (SARIO) realizuje kooperační akci a panelovou diskusi o nejnovějších trendech ve strojírenství - Slovenské kooperační burzu,která patří již 13 let k nejprestižnějším mezinárodním B2B akcím pro Slovenské a zahraničních podnikatelů na Slovensku.

Součástí odborného doprovodného programu bude také konference Elektron organizovaná společností Elektro Management ve spolupráci s Technickou inspekcí v Nitře. Již tradičně proběhne i soutěž o cenu veletrhu,v rámci které bude oceněno 7 exponátů a jedna expozice. Svaz strojírenského průmyslu ocení nejlepší strojírenské výrobky, které byly v roce 2018 vyrobeno na Slovensku. Vystavovatelé se záměry přinést do odvětví nové inovativní prvky a jejich špičkové produkty jsou inspirací pro všechny. Během veletrhu jsou na výstavišti v souvislosti s inovacemi uděleno ocenění "Inovativní čin roku 2018", které vyhlašuje Ministerstvo hospodářství SR.

V roce 2018 se Mezinárodního strojírenského veletrhu zúčastnilo 437 vystavovatelů a spoluvystavovatelů a dalších 227 firem v zastoupení.
Příchod velkého investora automobilového průmyslu do nitranského kraje přilákal na Mezinárodní strojírenský veletrh 2019 i několik nových zahraničních vystavovatelů.

Vysoce odborný doprovodný program, konference mapující aktuální témata a trendy, novinky z oblasti strojů, svařování, hutnictví,
automatizace a mechanizace jsou předpokladem úspěšnosti strojírenského veletrhu i v tomto roce. Proto si Mezinárodní strojírenský veletrh na výstavišti Agrokomplex v Nitře nenechte ujít.
 

Více informací na: https://www.agrokomplex.sk/vystavy/medzinarodny-strojarsky-veltrh-2019/