Jste zde

Seminář Elektronické součástky a aplikace @ AMPER 2018

Seminář je určen pro zájemce o elektroniku, pracovníky z výzkumu, vývoje a výroby elektronického průmyslu, pro odborníky z technických univerzit, vývojových center a aplikační sféry v oblasti elektronických součástek, systémů .... Přijďte si poslechnout zajímavé prezentace, setkat se a vyměnit si názory se svými kolegy a klienty.

Seminář Elektronické součástky a aplikace @ AMPER 2018
Doprovodný program na veletrhu AMPER
22. 3. 2018, od 9 do 13 hodin, BVV Brno – pavilon P – sál P4 c,d

Program semináře:

Inovační trendy v pouzdření elektronických obvodů  
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc., Fellow IMAPS

Co znamená pouzdření pro finalizaci elektronických výrobků? Jedna z odpovědí může být „úspěch na světových trzích“. Ale k dosažení takového úspěch je třeba vyřešit a zvládnout postupně celou řadu dílčích problémů a rozhodnutí, což nelze dosáhnout bez určitých znalostí, k nimž musí být přístup. Stále se vyvíjející elektronické součástky provází snižující se rozměry, a to jak rozlišení na polovodičových čipech, tak u pouzder. To vede k heterogenní integraci v oblasti pouzdření a propojování. Nové řešení polovodičových součástek na bázi WLP (Wafer Level Packaging) otevřelo širokou inovační oblast - pokročilé pouzdření (Advanced Packaging). Zde se nabízí nové možnosti pro zvyšování hustoty propojení, nižší spotřebu, a také větší rychlost přenosu signálu. Tento příspěvek je snaha vyvolat zájem návrhářů a konstruktérů elektronických obvodů o tuto oblast.

Smart Driving od STMicroelectronics
Tomáš Pokorný a Jaroslav Kmoch, STMicroelectronics

STMicroelectronics je předním výrobcem produktů a řešení v oblasti „Smart Driving“. Nová auta mají být stále více bezpečnější, ekologicky šetrnějši a propojena jak s pasažéry, tak i s okolním světem. STMicroelectronics uvádí na trh nové součástky a technologie, které umožňují realizovat současné požadavky segmentu automobilového průmyslu. Prezentace některé z nich představí.

Bluetooth 5 and narrow band LTE od Nordic Semiconductor
Maciej Michna, Nordic Semiconductor

Komunikační standardy Bluetooth 5 and NB-IoT/LTE-M otevírají nové možnosti v oblasti IoT aplikací. V první části přednášky se budeme zabývat hlavními výhodami standardu Bluetooth 5, jež  budou demonstrovány na obvodech série nRF52. V druhé části bude představen dlouho očekávaný nízkopříkonový System-in-Package kombinující NB-IoT/LTE-M modem, A-GPS a mikrokontrolér Cortex-M33, vše v miniaturním provedení 16x10mm!   
(přednáška bude v angl. jazyce)

Umělá inteligence využita pro kontrolu dílů v elektrotechnickém průmyslu
Jan Kučera

Cognex samoučicí nástroje kamerového systému Deep Learning přináší nové možnosti kontroly výrobků v elektrotechnickém průmyslu.                    

Novinky Analog Devices
Ing. Karel Dohnal, AMTEK spol. s r.o.

Novinky od Analog Devices z celého sortimentu  operačních zesilovačů, AD a DA převodníků, datových izolátorů, MEMS obvodů, spínačů, multiplexerů   a obvodů pro napájení

Novinky v portfoliu HT-Eurep - M2M komunikace
Ing. Richard Pospíšil, HT-Eurep Electronic spol. s r.o.

Zajímavé novinky v sortimentu HT Eurep Electronic - GSM/GPS moduly Neoway, magnetické senzory, převodníky USB na UART  Silabs, obvody řízení el. motorů a měření energie Silergy, izolované CAN budiče Maxim.

Vstup na seminář volný pouze na základě předchozí registrace.
Každý registrovaný účastník semináře obdrží po ukončení semináře volnou vstupenku na veletrh.

Registraci naleznete zde.

Hodnocení článku: