Jste zde

Programujte rychleji. Díky LabVIEW 2015

LabVIEW 2015 pokračuje ve standardizaci, kdy uživatelé pracují téměř s jakýmkoli hardwarem a opakovaně používají stejný kód a inženýrský proces napříč mnoha systémy. Aktuální novinky přispívají nejen k úspoře času, ale také peněz.
Společnost NI, poskytovatel řešení která technikům, ale třeba i vědcům, umožňují řešit i ty nejnáročnější technické problémy dneška, představil software pro návrh systémů LabVIEW 2015. Aby mohli vývojáři efektivně pracovat se systémy, které vytvářejí, přináší jeho nejnovější verze vylepšení v otázce rychlosti, zkratky pro uživatele nebo nástroje pro ladění.
 
 
„Použití LabVIEW a architektury LabVIEW RIO nám umožnilo zkrátit čas potřebný k vývoji a otestování nového algoritmu pro řízení robota na pouhý jeden týden. S předchozím textově orientovaným přístupem k programování jsme k tomu potřebovali celý měsíc. Dokážeme rychleji vytvářet prototypy softwaru i hardwaru a přizpůsobovat se tak rychle se měnícím požadavkům na řízení,“ pochvaluje si DongJin Hyun, Senior Research Engineer (PhD.), Human Factors & Devices Research Team, Hyundai Motor Group.
 
 

Rychlost, výkon, produktivita

 
LabVIEW se používá v širokém spektru oborů, kde pomáhá dosahovat vyššího výkonu a zlepšovat kvalitu celé řady produktů.
 
 
LabVIEW 2015 dává uživatelům navíc k dispozici podporu při integraci pokročilého hardwaru, jako jsou nové kontroléry CompactRIO a CompactDAQ se čtyřjádrovými procesory, šasi CompactDAQ USB 3.0 se 14 pozicemi, kontroléry Single-Board RIO, kontroléry FlexRIO, PXI kontroléry s osmi jádry a vysokonapěťové měřicí zdroje (SMU). S LabVIEW 2015 je snadnější naučit se softwarově orientovaný přístup a začít tak rychleji vytvářet výkonné, flexibilní a spolehlivé systémy. Díky třem sadám specifickým pro různé aplikace získávají vývojáři exkluzivní roční přístup k softwarovým a výukovým materiálům s možností profesní certifikace.
 
LabVIEW 2015 pokračuje se zvyšováním produktivity techniků díky výjimečnému souboru funkcí, které byly navrženy tak, aby vývojářům pomohly rychleji otevírat, vytvářet, ladit a nasazovat kód.
 
  • Rychlejší otevírání kódu – rozsáhlé knihovny s kódem můžete otevírat až 8x rychleji a můžete se zbavit dialogů pro vyhledání chybějících subVI
  • Rychlejší vytváření kódu – běžné programátorské úkony nyní zvládnete rychleji díky sedmi novým funkcím na pravé tlačítko myši pro úsporu času, zároveň můžete vyvíjet svá vlastní rozšíření
  • Rychlejší ladění kódu – pole a textové řetězce můžete zkoumat pomocí sondy s automatickým přizpůsobením velikosti, v komentářích můžete používat hypertextové odkazy a hashtagy
  • Rychlejší nasazení kódu – kompilaci FPGA kódu můžete přenést na službu LabVIEW FPGA Compile Cloud, která je součástí předplaceného programu Standard Service Program
 
LabVIEW 2015 je rozšířeno o síť LabVIEW Tools Network, která zahrnuje IP moduly od NI i jiných dodavatelů. Nová sada nástrojů Advanced Plotting Toolkit od Heliosphere Research dává vývojářům k dispozici výkonné nástroje pro kreslení grafů z programu, aby mohli vytvářet profesionální vizualizaci dat. Sada RTI DDS Toolkit od Real-Time Innovations umožňuje používat v IoT aplikacích škálovatelnou datovou komunikaci typu peer-to-peer. Kromě toho jsou nyní k dispozici zdarma knihovny specifické pro biomedicínu, GPU analýzu, Multicore analýzu a aplikace Sparse Matrix.

Výkon, produktivita, neustále rostoucí systém. LabVIEW 2015 přináší nástroje, které technici potřebují k rychlejšímu zvládnutí své práce. Abyste zjistili, jak vám osobně může LabVIEW 2015 pomoci se zvýšením efektivity, podívejte se na video What’s New in LabVIEW 2015 nebo začněte zkoušet LabVIEW 2015 hned teď.
 
 
LabVIEW, National Instruments, NI a ni.com jsou ochranné známky společnosti National Instruments. Další zmíněné názvy produktů a společností jsou ochrannými známkami či obchodními názvy příslušných společností.
 
 
Hodnocení článku: