Jste zde

Výkonový tranzistor pro ISM aplikace hravě zvládne 2000W

Společnost Ampleon uvede na trh extrémně odolný tranzistor s provozním napětím až 65V. Je postaven na technologii Advanced Rugged Technology (ART), která se osvědčila u LDMOS tranzistorů deváté generace.

Prvním produktem bude ART2K0FE tranzistor, který si poradí s výkonem 2kW s frekvenční charakteristikou 0 až 650MHz. Bude nabízen v keramickém pouzdru se vzduchovou dutionu (Air-Cavity Ceramic (ACC) Packages). Keramické pouzdro se vzduchovou dutinou prokázalo svou spolehlivost a výkonnost v průběhu let a existuje v různých velikostech a výkonových úrovních. Je náročné na výrobu, ale dokáže snášet extrémní zátěž.

ART2K0FE tranzistor je navržen tak, aby vydržel nejdrsnější podmínky, které se často vyskytují v průmyslových, vědeckých a lékařských aplikacích jako je řízení vysokovýkonných CO2 laserů, plazmových generátorů a některých systémů MRI. Tranzistory řady ART jsou vhodná pro použití v těchto aplikacích, protože mohou zvládat poměry VSWR až 1:65 při 65 V, které se mohou vyskytovat v CO2 laserech a plazmových generátorech. VSWR(voltage standing-wave ratio) je poměr přenášeného a odraženého signálního napětí, která se měří podél dráhy přenosu.

Zařízení postavená na technologii ART mají vysokou impedanci, která usnadňuje jejich integraci do produktů během vývojové fáze a zajišťuje větší konzistenci produktu při sériové výrobě. Použitím této technologie získáme vyšší účinnost než konkurenční LDMOS. Vysoká účinnost znamená to, že se vstupní energie málo přemění v teplo. Díky tomu mohou zařízení mít vyšší hustotu výkonu, což znamená, že mohou být nabízeny v menších a levnějších pouzdrech, což zase snižuje jejich plochu na desce a snižuje tak celkové náklady.

Zařízení s technologií ART mají také vysoké průrazné napětí, které pomáhá zajistit, že budou po celou dobu své životnosti pracovat konzistentně a spolehlivě. Společnost Ampleon také zaručuje, že zařízení budou k dispozici po dobu 15 let, což umožňuje dlouhodobé plánování.

ART2K0FE v keramickém obalu se vzduchovou dutinou je nyní k dispozici ve formě vzorků s referenčními obvody na různých frekvencích.

Společnost Ampleon nabízí také plastovou verzi ART2K0PE s nižším tepelným odporem. Výroba pro obě varianty se očekává ve druhé polovině roku 2019.

http://www.ampleon.com

 
 
Hodnocení článku: