Jste zde

Znáte Telecore HF850 v kompozici SACX Plus 0307?

Pájky s tímto označením jsou řešením pro bezproblémové a zároveň cenově efektivní pájení. Řekneme vám proč.
Jednoduše řečeno, slitina ALPHA SACX Plus 0307 od společnosti Alpha-Alent umožňuje s výbornými výsledky a při výrazných úsporách nákladů nahradit pájky s vysokým obsahem stříbra, jako je např. SAC305.
 

Telecore HF 850 současně představuje moderní verzi bezhalogenového tavidla (ROL0), které dané slitině dodává špičkové procesní vlastnosti, velmi rychlé smáčení a stejně tak umožňuje i velmi nízký rozstřik. Malá kouřivost a průsvitné, tvrdé (nelepivé) rezidua (No-clean) patří k dalším plusům.

Spojením moderní slitiny a tavidla vznikl špičkový pájecí materiál, který velmi pravděpodobně splní vaše očekávání. Výsledný výborný vzhled spojů také usnadňuje následnou kontrolu DPS.
 
 

Proč Telecore HF850 ve verzi SACX Plus 0307


Smáčivost a vyplnění otvorů
  • díky složení slitiny a modernímu tavidlu jsou na vynikající úrovni
Spolehlivost a odolnost vůči tepelné únavě
  • snad nejdůležitější parametr pro praktické použití. Odolnost SACX Plus 0307 vůči tepelné únavě (při teplotních cyklech a šocích -40 až +125 °C) je prakticky stejná a v některých případech i lepší než u SAC305.
Eroze mědi
  • méně známý údaj, který je ovšem velice důležitý při pájení velmi tenkých vodičů, prokovených otvorů, tenkých vodivých cest na DPS apod. Delší (nebo opakované) pájení, např. při selektivním pájení nebo opravách, může vést až k „rozpuštění“ tenkého měděného vodiče v pájce. V tomto směru je SACX Plus 0307 velmi šetrná a výrazně lepší než SAC305. SACX Plus 0307 je další generací původní slitiny SACX Plus právě s cílem dále minimalizovat erozi mědi.
 
SACXPlus 0307 je velmi vhodná i pro pájení vlnou nebo ponořením („dip tinning“) a distributor, společnost SOS electronic, ji dodává v 1 kg tyčích nebo ingotech. Všechny potřebné informace, jakož i porovnání s jinými slitinami, naleznete v dokumentech Telecore HF850 flyer, HF850 technical bulletin a SACX Plus 0307 product guide.

Ve stabilní skladové nabídce distributora najdete Telecore HF850 ve 3 verzích - s průměrem 0,5 mm / 0,8 mm a 1,0 mm. Na objednávku vám pak může dodat i jakékoli jiné produkty od společnosti Alpha-Alent. V případě zájmu pište na info@soselectronic.cz.
 
 

Základní přednosti a výhody:

 
  • špičkový pájecí drát pro výrobu i servis
  • neobsahuje halogeny
  • cenově zajímavé díky nízkému obsahu stříbra
  • pokročilá slitina s moderními aditivy
  • vynikající procesní vlastnosti, rychlé smáčení
  • vysoká odolnost vůči tvorbě strusky (antioxidační přísady)
  • ekonomická náhrada pájek SAC305
  • pevné a spolehlivé spoje, plně srovnatelné s SAC305
 
 

Download a odkazy:

 

 

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.