Jste zde

National Instruments představuje novou úroveň produktivity s LabVIEW 2011

Již více než 25 let vytváří grafický programovací jazyk LabVIEW společnosti National Instruments revoluci ve vývoji testovacích, měřicích a řídicích aplikací. I bez předchozích zkušeností mohou technici a vědci rychle a z hlediska nákladů efektivně používat měřicí a řídicí hardware, analyzovat data, sdílet výsledky a distribuovat systémy. Aktuální verze k 25. výročí softwaru pro návrh systémů nyní přináší bezkonkurenční možnosti integrace hardwaru.

Společnost National Instruments představila NI LabVIEW 2011, novou verzi k 25. výročí svého oceňovaného softwaru pro návrh systémů. LabVIEW zvyšuje produktivitu techniků a vědců, kteří vyvíjejí a nasazují měřicí a řídicí systémy pro řešení těch největších technických výzev na světě. LabVIEW 2011 může dramaticky zvýšit efektivitu vývoje díky novým knihovnám a své schopnosti komunikovat s takřka libovolným hardwarovým zařízením či cílovým systémem, včetně nového vícejádrového kontroléru NI CompactRIO či NI  PXIe-5665, což je jeden z nejvýkonnějších VF vektorových signálových analyzátorů na trhu. Také podporuje assembly vytvořené díky nejnovější technologii Microsoft® .NET Framework a zahrnuje množství funkcí, které požadovali samotní uživatelé. Díky této a dalším výhodám pomáhá LabVIEW 2011 technikům integrovat jednotlivé komponenty systému do jediné rekonfigurovatelné platformy, aby mohli svou práci plnit rychleji, lépe a s nižšími náklady. 

„Před dvaceti pěti lety jsme vytvořili LabVIEW abychom technikům pomohli soustředit se na skutečné inovace namísto zápolení s komplikovaným programováním a s problémy při integraci systémů, a dnes se z něj stal nejvýznamnější software pro měření a řízení,“ řekl Jeff Kodosky, obchodní a technologický vizionář National Instruments, spoluzakladatel a vynálezce LabVIEW. „V každé nové verzi zůstává naším hlavním cílem zvýšení produktivity ve všech situacích, ať už prostřednictvím zajištění integrace nejnovějšího hardwaru, představení nových knihoven a aplikačních rozhraní či pomocí implementace funkcí požadovaných uživateli."
 

LabVIEW 2011 umožňuje technikům značně zvýšit produktivitu při různých úkolech, a to s pomocí následujících funkcí pro úsporu času:

 
  • Rychlý vývoj vizuálně přitažlivých a moderních uživatelských rozhraní s novou stříbrnou paletou ovládacích prvků a ukazatelů
  • Opětovná použitelnost kódu s podporou nejnovějších .NET assembly, .m struktur a nových IP modulů Xilinx v LabVIEW FPGA Module
  • Dosažení až pětinásobného zrychlení při nahrávání, spojování, editaci a překládání FPGA kódu
  • Programově řízené překládání a distribuce spustitelných souborů na cílové systémy
  • Vytváření asynchronních vláken pro rychlejší tvorbu vícevláknových aplikací s novým komunikačním API
 
Se svou stabilitou pro aplikace vyžadující vysokou spolehlivost a se zjednodušenou integrací hardwaru od mnoha předních výrobců dává LabVIEW 2011 návrhářům měřicích a řídicích systémů jistotu pro efektivní inovace s prověřenou infrastrukturou podpory.
 
 
„Díky použití LabVIEW jsme zkrátili čas potřebný pro vývoj systému o jednu třetinu ve srovnání s časem, který bychom potřebovali s tradičním přístupem“
 
 
„Díky použití LabVIEW jsme zkrátili čas potřebný pro vývoj systému o jednu třetinu ve srovnání s časem, který bychom potřebovali s tradičním přístupem,“ řekl Glenn Larkin, inženýr projektu National Ignitron Facility (NIF) v Lawrence Livermore National Laboratory, domově pokročilého výzkumu jaderné fúze a jednoho z nejvýkonnějších laserů na světě. „Plánujeme dále rozšiřovat použití LabVIEW a hardwaru od NI v dalších zařízeních, která NIF podporují, abychom dosáhli stejného nárůstu produktivity i u budoucích projektů.“
 
V kombinaci s modulárním hardwarem je LabVIEW 2011 nejdůležitější součástí přístupu NI ke grafickému návrhu systémů, která nabízí jednotnou platformu pro návrh, realizaci a nasazování aplikací s maximální efektivitou. Technici a vědci v takřka jakémkoliv oboru používají grafický návrh systémů, od aplikací pro základní měření až po nejsložitější výzkumné projekty.
 

Download a odkazy:

  • Více informací o tom, jak přispívá LabVIEW 2011 ke zvyšování produktivity, naleznou čtenáři na adrese czech.ni.com/labview.
 

O společnosti National Instruments

Společnost National Instruments (www.ni.com) mění způsob, jakým inženýři a vědci navrhují, vytvářejí prototypy a uvádějí do provozu systémy pro měření, automatizaci a embedded aplikace. NI umožňuje zákazníkům využívat komerční software, jako je NI LabVIEW, a modulární hardware. Produkty National Instruments využívá více než 30 000 různých společností po celém světě, přičemž nejvýznamnější zákazník představoval v roce 2010 zhruba 4 procenta příjmů, a žádné odvětví nepředstavovalo více, než 15 procent příjmů. Centrála NI se nachází ve městě Austin v Texasu, společnost zaměstnává přibližně 5 500 zaměstnanců a přímo působí ve více než 40 zemích. V průběhu posledních 12 let zařadil časopis FORTUNE NI mezi 100 nejlepších společností, pro které můžete v Americe pracovat.
 

National Instruments (Czech Republic), s.r.o.

Dělnická 12, Praha 7 – Holešovice, 170 00, Česká republika
Tel: +420 224 235 774, Fax: +420 224 235 749, e-mail: ni.czech@ ni.com , web: http://czech.ni.com
CZ: 800 142 669, SK: 00 800 182 362
Hodnocení článku: 

Komentáře

Pokiaľ chcete minúť veľa projektových peňazí na niečo, čo má značku a dáva nádej neprogramátorom, že budú schopní naprogramovať stroj, zvolili ste si správne náboženstvo. Ale staré pravdy platia naďalej, že treba sa to učiť dlho, stále v tom programovať a nakoniec budete platiť certifikovaného vývojára National Instruments. Kto si vie zrátať dve a dve, pochopí.

Myslím, že se hodně pleteš, co se týká investic, tak největší náklady jsou v pořízení vývojářské licence. Pokud se začneme bavit o HW, tak i s low cost zařízeními jdou dělat divy. Sám jsem zkonstroval a naprogramoval několik zkušebních zařízení a stanic, které použivají DAQ řadu a za málo peněz hodně muziky a mnoho ušetřeného času při vývoji a programování driverů ke sběrnicím (např. CAN). Mohu to velice dobře porovnat protože jsem programoval v ASM, C++, C, Delphi.

Ano, pokud se LabView intenzivně věnujete, pak v něm lze slušně pracovat. Z pohledu "občasného" uživatele musím říct, že LabView je příšerný jazyk plný omylů, "schválností" a problémů, které je nutno obcházet na 1000 + 1 způsob. Mnohem lepší vyšší programovací jazyk je Simulink, jako nástavba Matlabu. V něm také pracuji a je řádově jednodušší, i když i on skrývá mnohé nedokonalosti.