Jste zde

Mobilní řešení Panasonic k testování automobilů a zkoušení ve výrobě

Panasonic uvedl na veletrhu Automechanika v německém Frankfurtu na trh integrované testovací řešení nové generace pro automobilový průmysl, za jehož návrhem stojí Panasonic Global Design Solutions. Řešení AMTS (Automotive Mobile Test Solution) značky Panasonic představuje spojení technologií, které automobilový průmysl potřebuje pro efektivní výrobu a inicializaci vozidel, a podnikových funkcí pro jeho hladké začlenění do firemního IT prostředí.

Navrženo s ohledem na uživatele a procesy

Při navrhování zařízení byl brán ohled v první řadě na jednoduchost použití a výrobní procesy v automobilovém průmyslu. Řešení AMTS je založeno na plně odolném tabletu Panasonic Toughpad FZ-M1, který představuje špičku na trhu. Kromě 7“ kapacitní multidotykové obrazovky je vybaven také bezkontaktní čtečkou karet založenou na technologii NFC a 2D čtečkou čárových kódů; obě se nacházejí ve speciálně navržené rukojeti AMTS, která zlepšuje mobilitu zařízení ve výrobním prostředí.

Řešení je určeno k umístění na volant nebo palubní desku testovaného vozidla, což umožňuje vyměnitelná ochranná montážní vložka. AMTS má také čtyři programovatelná tlačítka pro přístup k důležitým aplikacím a funkcím jediným dotykem.

Specializované možnosti připojení

Řešení AMTS je vybaveno možnostmi připojení, které zohledňují požadavky výrobců automobilů: má dva odolné konektory umožňující komunikaci prostřednictvím rozhraní USB, a také chráněné napájení ODB ve vozidle ze zařízení VCI.  Díky tomu je řešení ergonomické pro vozidla s řízením vlevo i vpravo.

Výkon pro testovací aplikace

Aby byly splněny požadavky na provozní výkon a efektivitu potřebnou pro testování automobilů, využívá řešení Panasonic AMTS procesor Intel Core m5-6Y57 vPro (1,1 GHz až 2,8 GHz s technologií Intel Turbo Boost a 4MB vyrovnávací pamětí Intel) a grafické řešení Intel HD. Je také vybaveno nejnovějším operačním systémem Windows 10 Pro, který je možné downgradovat na systém Windows 7 Professional. Jako úložiště slouží 128GB disk SSD (volitelně je možná kapacita 256 GB).

Pro komunikaci je zařízení AMTS vybaveno připojením Bluetooth v4.1+EDR Class 1 a WLAN Intel Dual Band Wireless-AC 8260 a volitelně také 4G mobilním širokopásmovým připojením (Gobi 5000, kompatibilní s 3G).

Další informace naleznete na webu: www.toughbook.eu

 

Hodnocení článku: