Jste zde

Vishay eFuse 48V 100A – produkt a referenční design v jednom

Na první pohled je to hotový zdroj nebo tester, výrobce ale uvádí, že jde o referenční design. V obou případech je to pravda. Pro aplikační trhy elektrických vozidel nebo solárních systémů je to box s jednoduchým zapojením k 48V bateriovému systému, určený k trvalému provozu.

Nový Vishay eFuse je postaven na tranzistorech TrenchFET MOSFET aby zvládl trvalý proud až 100 ampérů. Může pracovat nepřetržitě při maximálním proudu se ztrátami menšími než 14 wattů bez aktivního chlazení. eFuse je také vybaven funkcí předběžného nabíjení, nepřetržitým měřením proudu a nadproudovou ochranou. Stačí jednoduché zapojení do výkonového obvodu, napěťová reference a pokud je potřeba, i sériový port pro čtení stavu.

Produkt je ale jiný v tom, že Vishay nijak neskrývá, co v boxu je a jak funguje, naopak v dokumentaci na webu výrobce najdeme poměrně obsáhlý popis s blokovým schématem a také se seznamem klíčových komponent.

 

Co tedy eFuse nabízí?

Kromě bezpečného připojení a odpojení od 48voltových zdrojů napájení, jako jsou baterie s vysokou hustotou energie, nabízí EFUSE-48V100A také rychlé odpojení zátěže za méně než 2 μs, resetovatelnou pojistku a nastavitelný proudový limit. Je navržen pro práci v systémech správy baterií, testovacích prostředích EV, solárních instalacích, průmyslové a domácí automatizaci, průmyslových a serverových počítačích, sítích, telekomunikacích a napájecích zdrojích základnových stanic.

Vývojářům ve všech těchto oblastech nabízí Vishay návod, jak funkcionalitu s danými komponenty integrovat do vlastního systému.

DigiKey nyní nabízí nový eFUSE-48V100 od společnosti Vishay.

"Koncept eFuse je inovativním trendem, který chrání uživatele i hardware ve vysoce výkonných aplikacích, a jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat se společností Vishay na uvedení tohoto nového produktu na trh," řekl Mike Slater, viceprezident pro globální rozvoj podnikání ve společnosti DigiKey. "S neustálým nárůstem 48voltových aplikací eMobility jsou resetovatelné pojistky na bázi polovodičů, jako je EFUSE-48V100A , ideální pro výměnu mechanických relé, stykačů a neresetovatelných pojistek."

Chcete-li získat další informace a objednat EFUSE-48V100A od  společnosti Vishay, navštivte webové stránky společnosti DigiKey.

www.vishay.com/en/landingpage/48V-100A_eFuse/

Hodnocení článku: