Jste zde

QCS6490 Vision-AI: Embedded Edge AI ve formátu SMARC

Vývojová sada QCS6490 Vision-AI od Avnetu  umožňuje vývojářům rychle prototypovat hardware, aplikační software a podporu umělé inteligence pro vysoce výkonné embedded produkty Edge s umělou inteligencí s více kamerami.

Sada je navržena v kompaktním provedení a usnadňuje návrh s nedávno oznámeným energeticky úsporným výpočetním modulem MSC SM2S-QCS6490 SMARC založeným na procesoru Qualcomm QCS6490.Procesor QCS6490 využívá úspornou 6nm procesní technologii s 8 vysoce výkonnými procesorovými jádry  Cortex A78 a A55, obrazovým procesorem Spectra-570L triple ISP s vysokou propustností, Qualcomm Adreno 633 VPU podporující kódování/dekódování 4K30/4K60 , Adreno 643 GPU, 6Th Gen Qualcomm® AI engine (12 TOPS) a všestranná řada možností periferních rozhraní. 
Vývojová sada je ideální pro prototypování pokročilých systémů založených na vícekamerovém vidění a její specializovaný engine AI pomáhá umožnit generativní umělou inteligenci založenou na hraničních zařízeních pomocí nově vznikajících modelů LLM, které byly optimalizovány pro procesory Qualcomm IoT.

Vývojový kit je dodáván s Yocto Linux BSP, který  navíc používá nový Qualcomm Linu stack a DK QIM pro rychlejší vývoj softwaru.

Vývojová sada Vision-AI obsahuje:

  • Podporu až čtyř kamer MIPI CSI
  • Podpoua souběžných displejů Mini DisplayPort a MIPI DSI
  • Zvukový subsystém se dvěma integrovanými mikrofony, zvukovým kodekem, digitálními a analogovými I/O
  • 1Gbit Ethernet plus volitelná síť Wi-Fi 6E
  • Dvě rozhraní USB 3.1 a tři rozhraní USB 2.0
  • Dvě rozhraní CAN
  • 40pinové rozšíření kompatibilní s Pi HAT
  • Dvě rozšiřující rozhraní M.2 pro ukládání, akceleraci a bezdrátové možnosti

Vzhledem k celkovému výkonu moderního čipsetu MSC SM2S-QCS6490 SMARC si pozornost zaslouží konektor pro moduly Raspberry Pi HAT. Možnost přidat tímto způsobem jednoduché senzory nebo periferie do vývojové sady je zajímavá. 
Samotný procesor QCS6490 integruje osmijádrový CPU Kryo, GPU Adreno 643,a VPU Adreno 633 s koprocesorem Hexagon. Hladce tak zvládne zpracovávat  video 4K30/4K60 pro různá grafická rozhraní (LVDS, MIPI-DSI, eDP/DP) včetně edge AI úloh s 12 TOPS .

https://www.avnet.com/wps/portal/us/products/avnet-boards/avnet-board-families/qcs6490-vision-ai-development-kit/qcs6490-vision-ai-development-kit 
https://embedded.avnet.com/product/msc-sm2s-qcs6490/

Hodnocení článku: