Jste zde

Školení IQRF 9.4.2008

9.4.2008 Proběhlo v sídle společnosti Microrisc s.r.o školení o práci s obvody IQRF. (základní informace o modulech uvedlo HW například 10. Dubna 2006) Obvody doznaly mnoha změn, stejně tak vývojové prostředky. O novinkách, o tom jak školení proběhlo, co od něj očekávat, jsou následující řádky.

IQRF modul

Místo konání

Jak už bylo uvedeno, školení proběhlo v sídle společnosti Microrisc s.r.o., jež je v Jičíně a nutno podotknout, že pro člověka, který ve společnosti dosud nebyl, je budova lehce přehlédnutelná. O konání další akce se můžete informovat u některého ze zástupců Microriscu. Je třeba poznamenat, že kurzy jsou určeny pro malé skupinky (3-4 zájemci) a proto je vhodné s registrací neotálet. Na druhou stranu menší počet školených byl spíše ku prospěchu, protože školitelé byli schopni odpovídat na konkrétní problémy.

Vlastní program

V úvodu přednášky byla popsána samotná platforma IQRF (platforma pro bezdrátovou komunikaci), odlišnosti, klady a zápory oproti konkurenčním platformám, spolu s uvedením novinek, které nás v nejbližší době čekají (například nová verze operačního systému a s tím i související změny v nabídce modulů). Následovalo stručné popsání MESH sítí (IQMESH). Bohužel tématika IQMESH je natolik obsáhlá, že nebylo možné v jediném dnu probrat problematiku do dostatečné hloubky. Doufejme však, že Microrisc doplní dokumentaci do té míry, aby bylo možné využít všech současných vlastností systému.

Novinkou oproti starším verzím systému IQRF je vlastní vývojové prostředí zvané IQRF IDE. Jde o prostředek pro programování a DEBUGING aplikací IQRF. Lze s ním ladit všechny současné vlastnosti, které systém nabízí. Na uvedeném prostředí byla prakticky předvedena většina vlastností a nových funkcí bezdrátových modulů (RF přenos, SPI, přístup do EEPROM a RAM, konfigurační registry)

V závěru přednášky můžete využít možnosti asistence při instalaci vývojových kitů a kompilátoru a především možnosti vyzkoušet si uvedené příklady na HW, který si můžete se slevou na školení zakoupit.

Co tedy můžete od školení očekávat:

  • Představení společnosti Microrisc
  • Popis platformy IQRF
  • Popis MESH sítí pro IQRF (IQMESH)
  • Popis práce s IQRF IDE
  • Praktické příklady vysvětlené a simulované krok po kroku
  • Řešení individuálních problémů

Co rozhodně nečekejte:

  • Že se dozvíte vše (za jednodenní školení to není možné)

Cena za školení činila 500 korun a byl v ní zahrnut oběd a občerstvení během skolení. Vývojový kit byl zvýhodněn 30% slevou.

DOWNLOAD & Odkazy

Hodnocení článku: