Jste zde

6 důvodů, proč jsou znakové displeje pořád oblíbené

I v dnešní době grafických displejů má jednoduchý znakový displej stále své místo. Proč jsou pořád v kurzu?

Nabídka grafických displejů je stále větší, ať už monochromatických nebo plnobarevných (RGB) TFT, zatímco nabídka znakových displejů je víceméně ustálená, resp. stagnuje.
Grafický displej, u kterého můžete ovládat každý jeden pixel, má své nesporné přednosti v možnosti zobrazit prakticky cokoli. Avšak stálý zájem o znakové displeje dokazuje, že mají své opodstatnění především u aplikací, které nevyžadují přepracovaný grafický výstup.

6 důvodů, proč si při vývoji produktu vybrat znakový displej

  • Extrémně jednoduché ovládání. I začínající designér je zpravidla schopen "rozchodit" aplikaci se znakovým displejem, neboť stačí nastudovat si základní informace o komunikačním rozhraní daného displeje, o jeho inicializaci a časování (v závislosti na použitém kontroléru), jakož i o znakové sadě, kterou obsahuje.
  • Minimální nároky na paměť a výkon nadřazeného mikrokontroléru, výsledkem čehož jsou nižší celkové náklady na zařízení.
  • Snadná migrace mezi různými verzemi znakových displejů díky standardním kontrolérům, které jsou častokrát navzájem téměř 100% kompatibilní.
  • Poměrně jednoduchý upgrade z menšího displeje na displej s více znaky.
  • Téměř každý kontrolér umožňuje nadefinovat i několik vlastních znaků a symbolů, které neměl daný kontrolér předdefinovány z výroby. 
  • Když k tomu přičteme i možnost udělat "kvantový skok" v podobě přechodu z LCD na cenově stále dostupnější OLED znakové displeje, navíc s minimálním redesignem zařízení, dostaneme dost důvodů, proč u některých aplikací zůstat u znakových displejů.
    Rozhodnutí, jakou barvu (technologii) displeje a podsvícení použít je už jen na vás. Častokrát je to jen o osobních preferencích, jaké kombinaci dáte přednost.

V skladové nabídce SOS electronic najdete širokou škálu LCD znakových modulů a OLED znakových displejů Bolymin. Současně vám můžou na požádání dodat i jakýkoliv znakový displej od společnosti Winstar.

Pokud se zajímáte o jakékoli displeje, na adrese info@soselectronic.cz vám rádi poradí s výběrem pro vaši aplikaci.

Download a odkazy:

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.