Jste zde

Quectel SG520B: nabito pro 5G, LTE, WiFi, Bluetooth a GNSS

OS Android a 64bitový osmijádrový procesor Qualcomm QCM4490 dodávají výkon a určují cílové aplikace – edge computing, multimédia, grafika nebo kameprvé systémy.

Řada modulů Quectel SG520B  byla vyvinuta tak, aby vyhovovala rostoucí poptávce po smart modulech, které mohou podporovat nejen konektivitu, ale také řadu funkcí, jako je schopnost edge computingu, zpracování grafiky, multimédia a provoz periferií, jako jsou displeje, kamery a dotykové panely. Pro OEM výrobce je z hlediska rychlosti vývoje i spolehlivosti často lepší sáhnout po vysoce integrovaném modulu tohoto typu, než řešit vlastní blok pro zpracování dat a samostatně blok komunikace.
Ten je jako vždy u Quectelu pojatý velkoryse. Začíná u celosvětového pokrytí 2G, 3G, 4G a 5G, s LTE Cat 15 a 5G Release 16 standalone (SA) i 5G non-standalone (NSA), nabízejí technologii 5G a LTE s více vstupy a výstupy (MIMO). Využití více antén na konci přijímače ve stejnou dobu a ve stejném frekvenčním pásmu v MIMO výrazně minimalizuje chyby a optimalizuje rychlost dat. Mezi další možnosti připojení patří 2x2 MIMO Wi-Fi 6E, IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax. a simultánní dvoupásmové Wi-Fi (DBS) se špičkovou rychlostí přenosu dat až 3,6 Gb/s. Inteligentní moduly navíc nabízejí Bluetooth 5.2 a možnost přijímače globálního navigačního satelitního systému (GNSS) s více konstelacemi pro aplikace, které vyžadují rychlé a přesné korekce v jakémkoli prostředí.

Moduly jsou vybaveny vestavěným aktuálním operačním systémem Android a jsou založeny na 64bitovém osmijádrovém procesoru Qualcomm QCM4490 od společnosti Qualcomm.Quectel vidí u řady SG520B velký potenciál pro podporu použití na průmyslových, podnikových a spotřebitelských trzích, které vyžadují multimediální funkce podpořené vysoce výkonným zpracováním a konektivitou.

Typické případy použití zahrnují chytré brány, zařízení pro zákazníky (CPE), zařízení Mi-Fi, terminály v místě prodeje (POS), registrační pokladny, palubní kamery, digital signage a průmyslová PDA atd.

Řada inteligentních modulů SG520B 5G Sub-6GHz, která je k dispozici v pouzdře LGA 42,5 mm x 56,5 mm x 2,95 mm, má rozsah provozních teplot -35 °C ~ +75 °C. Moduly budou podporovat NSA/SA s maximální rychlostí stahování 5G až 2,5 Gb/s a rychlostí uplinku až 900 Mb/s. Pro nasazení 5G NSA budou moduly podporovat 2,5 Gb/s downlink a 550 Mbps uplink, opět v závislosti na zvolené regionální variantě. Moduly také podporují kódování a dekódování videa 1080p H.265/H.264.

https://www.quectel.com/product/5g-sg520b-smart-module-series

Hodnocení článku: