Jste zde

RA2A2 přinese úsporné režimy i FOTA

 Kategorie MCU s nízkou spotřebou cílí í na správu energie, domácí spotřebiče, automatizaci budov a lékařské aplikace.

Renesas představil skupinu mikrokontrolérů RA2A2 založenou na procesoru Arm Cortex-M23. Do pouzdra se vešel také 24bitový analogově-digitální převodník Sigma-Delta (SDADC). Dva paměťové moduly flash paměti s přepínáním jsou určeny pro aktualizace firmwaru vzduchem, běžně požadovaných u IoT aplikací

Zařízení RA2A2 nabízejí několik napájecích schemat a hardware pro detekci napětí pro realizaci energeticky úsporného provozu s velmi nízkou spotřebou energie od 100 μA/MHz v aktivním režimu a 0,40 μA v pohotovostním režimu softwaru. Hodiny reálného času s nezávislým napájecím zdrojem prodlužují životnost baterie pro aplikace vyžadující dlouhou životnost v extrémních podmínkách. Nové mikrokontroléry také nabízejí hardwarovou akceleraci AES, vysoce přesný (±1,0 %), vysokorychlostní oscilátor na čipu, teplotní senzor a široký rozsah provozního napětí od 1,6 V do 5,5 V.

Sada funkcí optimalizovaná pro inteligentní správu energie

Mikrokontroléry RA2A2 MCU přispívají k digitalizaci konvenčních systémů klíčovými funkcemi, jako je analogové snímání na vysoké úrovni, hybridní vzorkování 8kHz/4kHz a funkcí hardwarového akcelerátoru AES.

Klíčové vlastnosti mikrokontrolérů RA2A2

  • Jádro: 48MHz Arm Cortex-M23
  • Paměť: 512 kB integrovaná, dvoubanková Flash paměť a 48 kB SRAM
  • Analogové periferie: 24bitový Sigma Delta ADC s digitálním filtrem, 12bitový ADC a teplotní senzor.
  • Pouzdra: 100-, 80- a 64pinový LFQFP

Nové mikrokontroléry RA2A2 Group jsou podporovány balíčkem FlexibleSoftware Package (FSP) společnosti Renesas. FSP umožňuje rychlejší vývoj aplikací tím, že poskytuje veškerý potřebný infrastrukturní software, včetně několika RTOS, BSP, ovladačů periferií, middlewaru, konektivity, sítí a bezpečnostních balíčků, stejně jako referenční software pro vytváření komplexních řešení AI, řízení motorů a cloudu. Umožňuje zákazníkům integrovat vlastní starší kód a výběr RTOS s FSP, čímž poskytuje plnou flexibilitu při vývoji aplikací. Použití FSP usnadní migraci RA2A2 designů na větší RA zařízení, pokud si to zákazníci přejí.

Mikrokontroléry RA2A2 Group jsou nyní k dispozici společně se softwarem FSP a sadou RA2A2 Evaluation Kit. Vzorky a sady lze objednat buď na webových stránkách Renesas, nebo prostřednictvím distributorů. Více informací o nových MCU je k dispozici na renesas.com/RA2A2.

Hodnocení článku: