Jste zde

KG200Z: LoRa modul od Quectelu s osvědčeným STM32WL a stackem od The Things

Modul Quectel KG200Z LoRaWAN je dodáván s certifikacemi "Works with The Things Stack" a "Secured by The Things Stack", které uživatelům poskytují robustní a bezpečné řešení LoRaWAN.

Novinka od Quectelu dokazuje, že se firma nesoustředí jen na tradiční mobilní sítě a WiFi. Modul Quectel KG200Z je určený pouze pro LoRa sítě. Jako základníkámen tak slouží MCU řady STM32WL s dostatečným výkonem pro aplikace s dlouhým dosahem a nízkou spotřebou, které očekávají vývojáři produktů pro LoRa sítě. Ve výsledku tak KG200Z uzavírá pouzdro s rozměry pouhých 12,0 mm × 12,0 mm × 1,8 mm v provedení LGA. Tato konstrukce zajišťuje bezproblémovou integraci do aplikací s omezenou velikostí při zachování spolehlivé konektivity. Přidanou hodnotou je LoRaWAN stack od The Tgings, který řeší komunikaci, bezpečnost a nakonec i bezproblémovou certifikaci. To je to, co si vývojář, který sáhne raději po modulu než po základním bezdrátovém MCU, platí ve vyšší ceně modulu. 
Zabezpečení je oblastí na kterou se Quectel soustředí. Spojení modulu KG200Z LoRaWAN s s certifikacemi "Works with The Things Stack" a "Secured by The Things Stack" nenabízí pouze produkt, ale řešení, které splňuje nejvyšší standardy konektivity a zabezpečení. Díky spolupráci se společností The Things Industries mohou nyní zákazníci společnosti Quectel používat modul KG200Z při návrhu a výrobě svých zařízení a zároveň provozovat další služby prostřednictvím společnosti The Things Industries. Toto partnerství umožňuje uživatelům plně kontrolovat end-to-end šifrování a správu klíčů a zároveň využívat desítky let trvající odborné znalosti společnosti Quectel v oblasti možností modulů.

Moduly IoT společnosti Quectel jsou vyvíjeny s důrazem na bezpečnost. Od architektury produktu až po vývoj firmwaru/softwaru zahrnuje Quectel přední průmyslové postupy a standardy, zmírňuje potenciální zranitelnosti pomocí nezávislých testovacích center třetích stran a začlenil bezpečnostní postupy, jako je generování souborů SBOM a VEX a také provádění binární analýzy firmwaru do celého životního cyklu vývoje softwaru.

Quectel poskytuje k modulům také řadu antén, takže vývojáři a výrobci mohou nakupovat moduly a antény současně, což zefektivňuje proces a zkracuje náklady a zkracuje dobu uvedení na trh.

https://www.quectel.com/product/lora-kg200z

 

Hodnocení článku: