Jste zde

HCM511S-Bluetooth modul Quectel ušetří náklady na vývoj i certifikaci

Modul pro Bluetooth Low Energy 5.4 obsluhuje procesor ARM Cortex-M33 s 32KB RAM a 352KB nebo 512KB flash pamětí. Nechybí ani anténa.

Právě anténa má velký podíl na tom, že modul HCM511S přichází s vynikající citlivostí přijímače a maximálním vysílacím výkonem +6 dBm pro dosažení přenosu na velké vzdálenosti.  S rozměry pouhých 16,6 mm x 11,2 mm x 2,1 mm je HCM511S v ultrakompaktním provedení LCC, aby bylo možné optimalizovat velikost a náklady na koncové produkty.

HCM511S nabízí možnost podpory uzlů Bluetooth mesh sítě s nízkou spotřebou. To umožňuje zvýšit škálovatelnost sítě a počet uzlů v topologii sítě pro větší hustotu zařízení. Modul nabízí až 18 GPIO, které lze multiplexovat pro různá rozhraní včetně ADC, USART, I2C, I2S, SPI a PWM, aby se maximalizovaly možnosti návrhu vývojářů. Díky připojení přes Bluetooth anténu PCB pracuje vysoce výkonný produkt v průmyslových provozních teplotách od -40 °C do +85 °C a váží pouhých 0,57 g. HCM511S je certifikován pro použití v Evropě, Americe, Kanadě, Číně, Austrálii a na Novém Zélandu a je také kvalifikovaným produktem Bluetooth od Bluetooth Special Interest Group. Modul také podporuje Secure Vault, vylepšený zabezpečený modul pro vyšší úroveň zabezpečení IoT.
Takže jako vždy je modul výhodnou alternativou k vlastnímu vývoji, kde je nutné vzít v úvahu nejen samotný čipset, ale také testování celé RF části a certifikaci.

Mezi ideální aplikace pro HCM511S patří sportovní a fitness zařízení, periferní zařízení a příslušenství k počítačům, zdravotnické aplikace včetně měření krevního tlaku a glukózy, vnitřní navigace, digitální klíč, propojené ovládání osvětlení a aplikace pro chytrou domácnost a inteligentní budovy. S HCM511S lze podporovat vše od digitálních klíčů až po grilovací teploměry, monitory srdečního tepu a chytré zámky. U zařízení napájených bateriemi, jako jsou dálkové ovladače Bluetooth nebo elektronické cenovky, bude vysoká energetická účinnost modulu další výhodou.

V současné době jsou k dispozici technické vzorky modulu. 
https://www.quectel.com/product/mcu-bluetooth-hcm511s

 

Hodnocení článku: