Jste zde

Doprovodný program MSV 2004

Ačkoliv do začátku 46. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu zbývá ještě mnoho času, právě

nyní se připravuje doprovodný program.

 

Volbu témat doprovodného programu vysvětluje Ing. Jiří Rousek, ředitel obchodní skupiny 3: „Jsme připraveni vystavovatelům i návštěvníkům nabídnout pomocnou ruku formou informačních projektů. Průzkumy ukazují, že podnikatelská veřejnost stále zápasí s nedostatkem informací o příležitostech a pravidlech podnikání v EU. Proto se chce doprovodný program letošního ročníku ve velké míře věnovat informacím, zdrojům informací a poznatkům z takřka pětiměsíčního působení ČR v EU.“
 

 
 

Automatizace…

…je hlavním tématem veletrhu. V letošním roce se uskuteční 3. ročník odborné konference „Vize v automatizaci III.“, která se setkala v předchozích letech s velkým ohlasem. Na její koncepci se právě pracuje a v těchto dnech se upřesňují první témata. Konferenci tradičně připravuje a. s. Veletrhy Brno ve spolupráci s Českomoravskou elektrotechnickou asociací, se zástupci vysokých škol a významných automatizačních firem. Kromě odborného programu na téma automatizace se organizátoři veletrhu snaží toto téma představit širší odborné veřejnosti populárnějším způsobem. Pořadatelé mají připraveno nejedno překvapení.

Eurofórum 2004…

…je informačně-konzultační centrum v pavilonu M, kde budou zástupci vládních agentur a konzultačních firem poskytovat informace k otázkám týkajících se Evropské unie prostřednictvím seminářů a individuálních konzultací. Hlavním odborným partnerem bude CzechInvest – Agentura pro podporu podnikání a investic. Eurofórum naváže na loňské úspěšné Evropské konzultační centrum v rámci MSV 2003. Hlavním cílem bude nabídnout informační zdroje a užitečné informace (včetně adresáře kontaktů) k problematice Evropské unie pro návštěvníky a vystavovatele MSV.

Perspektiva českých firem - konkurenceschopnost po vstupu do EU…

…je název výzkumu společnosti TNS Factum k prvním praktickým zkušenostem českých subjektů s podnikáním na nově otevřeném trhu Evropské unie. Průzkum bude probíhat od dubna do srpna 2004 a jeho výsledky budou prezentovány právě na strojírenském veletrhu v Brně. Provázet ho bude série regionálních seminářů pro podnikatele a firmy, kterou Veletrhy Brno připravují ve spolupráci s TNS Factum a dalšími subjekty. Vystavovatelé MSV, IMT a Automatizace jako bonus obdrží podrobnou analýzu „Jak jsme na tom 5 měsíců po vstupu“ s výsledky výzkumu TNS Factum doplněnou o situaci v oboru a databází relevantních informačních zdrojů. Shrnutí výsledků výzkumu bude samozřejmě rovněž k dispozici sdělovacím prostředkům.
 


Oba veletrhy proběhnou v areálu brněnského výstaviště ve dnech 20. - 24. září 2004.


 

Jiří Erlebach
jerlebach@ bvv.cz

DOWNLOAD & Odkazy

Hodnocení článku: