Jste zde

Proč na Mezinárodní strojírenský veletrh 2003

Ve dnech 15. - 19. září letošního roku se na brněnském výstavišti uskuteční 45. ročník

mezinárodního strojírenského veletrhu MSV2003. Že se jedná o vyhlášený veletrh s dlouhou tradicí, o tom jistě nelze

pochybovat. Pojďme se nyní podívat, co může účast na veletrhu přinést návštěvníkům a vystavovatelům.

Do MSV nepatří pouze ryze strojírenské obory, významnou měrou se zde prezentuje také elektrotechnika a průmyslové informační technologie. Důležitou roli letos sehraje energetika a silnoproudá elektrotechnika, která je hlavním tématem veletrhu. V letošním roce se očekává účast 2 500 vystavovatelů z více než 35 zemí a máme se tedy na co těšit. Expozice MSV si každoročně přijíždí prohlédnout klientela více jak sta tisíc odborníků z více než 70 zemí.Současně s MSV proběhne 2. ročník velmi úspěšného projektu Transport a Logistika.
 

Co získáte účastí na veletrhu

  • prodáte své výrobky
  • zvýšíte zisk firmy
  • najdete nové obchodní partnery
  • udržíte konkurenceschopnost
  • posílíte svoji image
  • zajistíte si stabilitu a budoucnost
  • seznámíte se se stavem vývoje v oboru

Získáte nové obchodní příležitosti a kontakty. Vždyť MSV navštíví přes 100 000 návštěvníků ze 70 zemí, 95 % jsou odborníci, 85 % rozhoduje a spolurozhoduje o investicích a nákupech. Navíc MSV podporuje nejen již renomované velké české společnosti, ale i malé a střední podniky, které přicházejí se zajímavými koncepcemi a výrobky, 82 % vystavovatelů je z kategorie firem do 250 zaměstnanců a to znamená příležitost pro všechny.

Seznámíte se se situací na světových trzích, neboť MSV nabízí bezprostřední srovnání a přímý kontakt s nejmodernějšími zahraničními technologiemi. Veletrhu se zúčastňuje na 750 zahraničních firem - 1/3 všech vystavovatelů z toho 66 % z členských zemí EU. Poznáte i potřeby českého trhu, protože MSV se tradičně účastní všichni významní výrobci a obchodníci - 1500 firem - českého strojírenského a elektrotechnického průmyslu a nakonec budete mít i možnost nahlédnout do budoucnosti. MSV je totiž ideálním prostorem pro konání řady odborných konferencí a seminářů - nové technologie, výsledky výzkumu, aktuální témata.

A že to stále nestačí?

Letošní jubilejní MSV zcela ve znamení vstupu do EU. I proto bude v době veletrhu na výstavišti otevřeno Evropské konzultační centrum, v němž vystavovatelé i návštěvníci získají komplexní informace týkající se vstupu ČR do EU. Pořadatel veletrhu jim chce poskytnout přehled o možných vlivech na jejich firmu či trh, na němž společnost působí. V té době bude již znám výsledek hlasování o přístupu, a právě i díky tomu by letošní účast na veletrhu mohla být pro každého velmi důležitá.

Zahájení letošního 45. ročníku MSV bude spojeno s otevřením nového pavilonu. Pavilon F s nejmodernější infrastrukturou více než nahradí původní objekt stejného názvu, který ještě v první polovině loňského roku hostil expozice vystavovatelů. V předcházejících ročnících MSV zde vystavovaly svoje výrobky firmy z oborů energetika, plasty, chemie a materiály a komponenty pro strojírenství. Tato moderní hala je vybavena průběžnými kanálky s možností připojení vody, stlačeného vzduchu, kanalizace, silnoproudu a slaboproudu včetně zajištění přenosu dat. V projektu je pamatováno i na aktivní protipožární ochranu a bezpečnostní systém bránící nežádoucím vstupům.

Raději neváhejte

Mnozí si toho jsou jistě vědomí a proto je o účast na letošním ročníku projevují mimořádný zájem nové firmy z tuzemska i ze zahraničí, například z Německa, Francie nebo Bulharska. O tom, že MSV je jedinečnou příležitostí nejen pro velké firmy, ale i pro malé a střední, svědčí i nárůst podílu právě malých a středních firem.

Jubilejní 45. ročník MSV se uskuteční 15. až 19. září 2003 a jeho jako každý druhý ročník bude i letos hlavním tématem energetika a silnoproudá elektrotechnika. Souběžně na brněnském výstavišti proběhne také 2. mezinárodní veletrh dopravy a logistiky Transport a Logistika. Více informací naleznou vystavovatelé i návštěvníci na stránkách www.bvv.cz/msv nebo www.bvv.cz/translog.

Oldřich Mrázek
mrazek@ HW.cz

DOWNLOAD & Odkazy

Hodnocení článku: