Jste zde

MACRO WEIL mění filozofii – co uvidíme na AMPERU 2011

Firma MACRO WEIL za poslední rok rozšířila své portfolio o nové světové výrobce bezdrátových technologií Digi International a Ekahau a zaměřila se na nové moderní technologické systémy. Zeptali jsme se obchodně - technického ředitele firmy, Ing. Petra Pilina, co nového nás na Amperu 2011 čeká.

Všemi směry obávaná a propíraná krize je za námi. Vzhledem k tomu, že spolu nyní hovoříme je jasné, že MACRO WEIL vyšel z krize s čistým štítem a hlavně s novými nápady. Co se u Vás změnilo?

MACRO WEIL se změnil jako celek – i když jsme stále ten tradiční distributor, jakého znáte (a krize nám pomohla utužit vztahy s většinou partnerů) – našli jsme nové spolupracovníky a stabilizovali personální stránku společnosti, obměnili portfolio, inovovali webové stránky, zřídili profil společnosti na Facebooku.

Zároveň se nám díky skvělé technické podpoře daří pomáhat zákazníkům při realizaci projektů. Naše obchodní oddělení získalo více zdrojů zboží – máme tedy i to, co jinde nenajdete.

Stále se zabýváme GPS lokalizací. Naše možnosti jsme ale rozšířili i o lokalizaci uvnitř budov, založenou na WiFi. Našim partnerem v tomto oboru je finská společnos Ekahau, s jejíž pomocí nabízíme hotová řešení pro lokalizaci uvnitř budov a tím ochranu jak zaměstnanců, tak i drahého majetku.

Nové webové stránky bychom chtěli využít jako komunikační nástroj s našimi zákazníky. Postupně je budeme rozšiřovat, abychom na nich uvedli všechny dostupné informace o našich partnerech a jejich součástkách. Také nabízíme nové rámcové smlouvy, kde se umíme dostat nízko s cenami.

Amper byl přesunut do Brna. Co očekáváte od této změny?

Vzhledem k větší výstavní ploše více návštěvníků a možnost setkat se s více partnery. Jsme obchodní společnost, proto nás zajímá, jak může nové prostředí zlepšit vztahy se zákazníky a představit naše nápady. Na našem stánku budou participovat zástupci našich největších dodavatelů Bluegiga, Digi International, CML, Samtec, atd.

Co Vám přináší účast na veletrhu jako je Amper v době internetu a elektronických obchodů?

Věříme, že je důležité být v kontaktu se zákazníky. Proto preferujeme osobní jednání. Dále nabízíme možnost zákazníkům si produkty, popřípadě celá řešení vyzkoušet (osahat), mnoho z nich je třeba naprogramovat a nastavit podle specifických požadavků jednotlivých zákazníků, s čímž pomáhají naši aplikační inženýři.

A teď to nejdůležitější: Čím budete chtít návštěvníky letos oslovit?

Digi, Bluegiga, Ekahau, Teltonika jsou letošním tahákem. Digi, protože jsou špička v M2M komunikaci. Bluegiga nabízí bezkonkurenční Bluetooth moduly a proximity marketing. Ekahau je jedním z nejlepších systémů pro Wi-Fi lokalizaci a Teltonika s GSM/GPRS, i když máme teď dobré zkušenosti i s Pointerem. K dispozici budou informace i o našich tradičních dodavatelích a o projektech, které realizujeme nebo se připravují.

Můžeme se třeba těšit na nějaké speciální veletržní akce?

Od Digi si budete moci objednat vývojový kit se speciální slevou a ukážeme Vám, jak ovládat stroje nebo klimatizaci přes internet pomocí cloudového řešení na platformě iDigi. Dále se u nás budete moci podívat na tagy a software Ekahau.

Plánujete v nejbližší době i nějaké další akce, semináře, výstavy apod.?

Ano, v dohledné době budeme pořádat seminář k produktům Digi a Coronis. Na našem webu pak hned na titulní straně najdete rozpis plánovaných akcí, často i webových seminářů za účasti výrobců.

Zároveň jsme spustili Expertní centrum (EC) lokalizace, kde nabízíme možnost našim zákazníkům a obchodním partnerům „osahat“ si Wi-Fi lokalizaci a konzultovat způsoby, jak využít lokalizaci v praxi. V EC je možné vyzkoušet si tagy, podívat se jak pracuje software a vidět celé řešení živě. Objednávat si schůzku je možné prostřednictvím našich internetových stránek nebo na telefonu 739 303 992.

Děkujeme za rozhovor.

 

Linecard společnosti MACRO WEIL spol. s r.o. s možností stažení naleznete zde nebo také jako přílohu, viz níže.

 

 

Kdy a kam na AMPER 2011

Termín: 29. 3. - 1. 4. 2011
Místo: VÝSTAVIŠTĚ BRNO
Otevírací doba: út - čt 9 - 17 hod., pá 9 - 16 hod.
Vstupné: 200 Kč (po 14. hodině 150 Kč)

Stánek MACRO WEIL:

Hala G1, stánek 084


 

Download a odkazy:

 

PřílohaVelikost
PDF icon LINECARD_MW_2011.pdf373.24 KB
Hodnocení článku: