Jste zde

iKariera – veletrh pracovních příležitostí na MSV 2006

Ve dnech 18. ? 22.9. se uskuteční na brněnském výstavišti již 48. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Letos poprvé se v jeho rámci uskuteční výjimečná akce. Ve spolupráci s IAESTE ČR připravujeme na 20. a 21. září projekt iKariera.

Mezinárodní strojírenský veletrh je právem nazýván vlajkovou lodí společnosti Veletrhy Brno. Jeho tradice sahá až do roku 1959 a za celou dobu konání si udržel pozici jedničky mezi průmyslovými výstavními akcemi nejen v České republice, ale i v celé střední Evropě. Charakteristická je pro MSV vysoká účast odborníků a také velmi výrazná mezinárodnost.

V roce 2005 se Mezinárodního strojírenského veletrhu zúčastnilo podle auditovaných statistik 2 267 vystavovatelů. Zastoupeny zde byly firmy ze všech strojírenských oborů - obráběcí a tvářecí stroje, nářadí, povrchové firmy, energetika, elektronika apod.

Branami brněnského výstaviště prošlo 104 837 odborných návštěvníků, z toho bylo rekordních 12 790 ze zahraničí. Podle oficiálních průzkumů je 40 % návštěvníků MSV ve věku do třiceti let, přibližně třetina jsou studenti. Nejvíce zahraničních návštěvníků – takřka devět tisíc - přijelo ze Slovenska a podíl studentů mezi nimi se blížil padesáti procentům. Z těchto sociodemografických údajů vyplývá, že MSV je ideálním místem k oslovení studentů či absolventů z řady průmyslových oborů.

Rádi bychom nabídli našim vystavovatelů a návštěvníkům další přidanou hodnotu k účasti na našem veletrhu. Projekt iKariera umožní setkání personalistů jednotlivých firem a jejich cílové skupiny, tedy absolventů technicky zaměřených škol anebo již etablovaných odborníků z oboru. O podobné akci jsme uvažovali již dříve, ale realizovat ji můžeme až ve spolupráci s IAESTE ČR, která má v této oblasti bohaté zkušenosti.

IAESTE ČR spojení veletrhu pracovních příležitostí a MSV také vítá. Důvody jsou jednoznačné – Ondřej Semotán, vedoucí centra IAESTE v Brně uvádí: „Firmy, které se pravidelně účastní veletrhů IAESTE mají největší zájem o absolventy strojírenských oborů. Navíc, na Mezinárodním strojírenském veletrhu máme možnost oslovit daleko širší klientelu. Nejen absolventy vysokých škol či univerzit, ale také studenty vyšších odborných škol či dalších středních škol.“

Více informací získáte od:

  • Iva Králová, Marketing manager of IAESTE Brno
    iva.kralova@ iaeste.cz, +420 777 784 112
     
  • Ondřej Semotán, Marketing manager of IAESTE Brno
    ondrej.semotan@ iaeste.cz, +420 777 784 204

Vít Olmr
olmr@ HW.cz

DOWNLOAD & Odkazy

Hodnocení článku: