Jste zde

MSV 2012: největší a nejúspěšnější od roku 2008

Účast na Mezinárodním strojírenském veletrhu je spolu s firemními webovými stránkami a přímým osobním prodejem jedním ze tří nejvyužívanějších marketingových nástrojů k oslovení zákazníků. Výsledky průzkumu se zároveň stávají dobrým příslibem pro příští ročník, který se uskuteční od 7. do 11. října 2013.
Agentura Ipsos v průzkumu oslovila 512 vystavovatelů a jejich odpovědi znovu prokázaly, že průmyslové podniky přikládají MSV velkou váhu. Nejčastěji využívaným marketingovým nástrojem k oslovení nových zákazníků zůstávají firemní webové stránky, následuje účast na MSV, dále přímý osobní prodej, reklama v odborném tisku, účast na veletrzích v zahraničí a prodej přes síť obchodních zástupců.
 

 

Přihlášky do poloviny dubna

  • Termín uzávěrky přihlášek na 55. mezinárodní strojírenský veletrh je 15. duben 2013, ale vystavovatelé se samozřejmě mohou hlásit již nyní, aby si tak zajistili co nejatraktivnější výstavní plochu.
I přes pokračující nepříznivou ekonomickou situaci letošní Mezinárodní strojírenský veletrh posílil svou pozici. Vyplývá to ze srovnání jak s rokem 2011, tak 2010, kdy měl obdobnou strukturu jako letos. MSV 2012 se zúčastnilo 1 886 firem ze 32 zemí, což je nejvíce od roku 2008, a zároveň vzrostla velikost výstavní plochy.
 
Význam MSV potvrzuje také jeho obchodní přínos pro vystavovatele: 91 % jich navázalo obchodní kontakty s potenciálními tuzemskými zákazníky, 54 % s potenciálními zahraničními zákazníky a 31 % vystavovatelů na veletrhu uzavřelo či rozjednalo nějakou vývozní zakázku. Strategický význam veletrhu pro vystavující firmy se pak odráží v jejich rostoucím zájmu o účast na příštím ročníku – svůj zájem deklarovalo 72 % vystavovatelů.
 
Letošní veletrh si prohlédlo téměř 76 tisíc návštěvníků ze 62 zemí, z nichž 1 073 se také zapojilo do průzkumu. Jejich odpovědi potvrdily tradičně velmi vysokou kvalitu návštěvnické struktury. Naprostá většina návštěvníků veletrhu (93 %) byli odborníci pracující v některém z vystavovaných nebo jim příbuzných oborů. Neméně důležité je zjištění, že 32 % návštěvníků mělo rozhodovací nebo spolurozhodovací pravomoc při nákupu zboží a služeb v oboru a 34 % disponovalo alespoň poradním hlasem.
 
Příští, již 55. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu se uskuteční opět v říjnovém termínu. Od 7. do 11. října 2013 se na brněnském výstavišti sejdou vystavovatelé z klíčových průmyslových oborů v čele se strojírenstvím a elektrotechnikou. Hlavním tématem MSV 2013 bude projekt Automatizace – průřezová prezentace měřící, řídicí, automatizační a regulační techniky, která je součástí všech deseti oborových celků veletrhu. Samotný obor elektronika, automatizace a měřící technika je po obráběcí technice a materiálech a komponentech ve strojírenství třetím nejobsazenějším specializovaným celkem MSV.
 
Ke změně dochází v prezentaci dopravní techniky, se kterou se v minulosti návštěvníci setkávali nejen na MSV, ale také na specializovaném veletrhu Transport a Logistika. V termínu od 11. do 14. září 2013 se na brněnském výstavišti poprvé uskuteční nový veletržní projekt zaměřený na silniční dopravu, železniční dopravu a logistiku. Mezinárodní dopravní veletrh Eurotrans v sobě sloučí obory z veletrhů Autotec a Transport a Logistika. Součástí MSV však nadále zůstává obor vnitropodniková logistika, který navazuje na prezentace dalších průmyslových výrobců a oslovuje stejnou klientelu.


 

Download a odkazy:

 

 

Hodnocení článku: