Jste zde

CodeWeek 2020

Datum: 
Sobota, 10. Říjen 2020 - Neděle, 25. Říjen 2020

Evropský týden programování je projekt, který propaguje kreativitu, řešení problémů a spolupráci pomocí programování a jiných technických aktivit. Cílem je programování zviditelnit – ukázat mladým lidem, dospělým i seniorům, jak je díky programování možné realizovat myšlenky. Chceme tyto dovednosti zbavit roušky tajemství a spojit motivované lidi, aby se učili.

V roce 2019 se Evropského týdne programování zúčastnilo 4,2 milionu lidí ve více než 80 zemích celého světa.

Průměrnému účastníkovi bylo 11 let, 49 % účastníků ročníku 2019 byly ženy nebo dívky. 92 % akcí Evropského týdne programování se konalo ve školách, což ukazuje, že snahy o větší zapojení učitelů do ročníku 2019 byly úspěšné.

Zveme každého, aby zorganizoval akci nebo se k ní připojil. Stačí si vybrat námět a cílovou skupinu a přidat svou akci do mapy.

Zapojte se do Evropského týdne programování

Zapojte se do Evropského týdne programování tak, že ve svém městě zorganizujte programovací akci, zapojíte se do soutěže Code Week 4 All a souvisejících akcí napříč komunitami a hranicemi nebo nám pomozte šířit vizi Týdne programování jako ambasador Evropského týdne programování ve své zemi!

 

Více informací naleznete na https://codeweek.eu/about

 

Přílohy: 
PřílohaVelikost
PDF icon codeweek_2020_cs.pdf213.61 KB