Jste zde

Referenční návrh IP kamery s rozlišením 1080p

Perex.jpg

Nový, nízkopříkonový referenční návrh poskytuje plné HD video dle standardu H.264 (30 fps) s pokročilým softwarem pro zpracování obrazu a také šifrování.

Společnost Texas Instruments oznámila nový referenční návrh IP kamery pro dohledové aplikace, který při nízké spotřebě umožňuje zpracování obrazu s vysokým rozlišením (HD). Referenční návrh IP kamery DM368IPNC-MT5 (1080p) dle standardu H.264 při 30 snímcích za vteřinu (fps) nabízí špičkovou kompresi pro dosažení úplného HD rozlišení, přičemž celá kamera spotřebuje pouze 3 W. Referenční návrh IP kamery vychází z nového procesoru pro zpracování obrazu DaVinci™ a poskytuje o 30 % vyšší výpočetní výkon oproti předchozí generaci. Tento nárůst celkového výkonu dovoluje kameře podporovat režim 720p při 60 fps pro několik video formátů včetně H.264 a MPEG-4 a rovněž MJPEG s rozlišením pět megapixelů (Mp) při 15 fps. Podporuje rovněž multi-streamingové zpracování videa s různou snímkovou frekvencí (www.ti.com/1080p-ipcamrd-prprod).

K dispozici je také kompletní programový balík linuxové aplikace, který pomůže zákazníkům rozlišit cílové použití kamer. Tento balík aplikačního programového vybavení zahrnuje nástroj Image Signal Processing (ISP) Tuning Tool 1.0, což je šifrovací modul AES s hardwarovou akcelerací pro jednodušší adaptaci i nasazení, podporující normu Physical Security Interoperability Alliance (PSIA, www.psialliance.org). Kombinace všech těchto nástrojů umožňuje zákazníkům rychle vytvářet cenově zajímavé HD aplikace typu IP kamer nebo IP modulů pro kamery uzavřených TV okruhů.

Hlavní charakteristiky a výhody referenčního návrhu IP kamery DM368IPNC-MT5:

  • Podpora různých video formátů, včetně:
    • H.264 s hlavním profilem 1080p při 30 fps nebo 720p při 60 fps,
    • MPEG-4 až do 720p při 60 fps,
    • MJPEG s 5 Mp při 15 fps.
  • Nový video procesor DaVinci (ARM) poskytuje o 30 % vyšší výpočetní výkon oproti předchozí generaci, čímž nabízí více prostoru, např. pro analýzu obrazu.
  • Referenční návrh má vysokou energetickou účinnost, spotřebu pouze 3 W a řeší i napájení Power over Ethernet (PoE) - TPS23753PWP od TI.
  • Řešení ISP páté generace na čipu od TI eliminuje potřebu externího ISP nebo nákup drahé optiky pro dosažení vysoké kvality obrazu. Zákazníci rovněž nemusí vytvářet své vlastní uživatelské algoritmy, což je náročné na čas i zdroje.
  • Implementace programového vybavení ISP nabízí stabilizaci obrazu, rozpoznání tváří, odfiltrování šumu, automatické vyvážení bílé barvy, automatické ostření, automatickou expozici, zvýraznění hran a další funkce při zpracování obrazu a také zlepšování jeho kvality.
  • Referenční návrh je doplněn o analogové integrované obvody TI, zasahující od řízení spotřeby až po rozhraní, takže je nabízen ucelený systém.
  • Je k dispozici od firmy Appro Photoelectron Inc., s jejíž spoluprací byl i vyvinut.

 

Referenční návrh obsahuje kompletní aplikační software pro Linux:

Jestliže si zákazník koupí referenční návrh IP kamery, bude mít bez licenčních poplatků přístup ke kompletnímu balíku aplikačního softwaru pro Linux, který zahrnuje:

  • Nástroj ISP Tuning Tool 1.0, který může být využit pro doladění snímače použitého v referenčním návrhu nebo snímače vyvinutého zákazníkem.
  • Podporu PSIA 1.0, která zajišťuje propojitelnost se systémy vyhovujícími normě PSIA, čímž je dosaženo snazší implementace a propojitelnosti plug-n-play.
  • Šifrování AES nabízí větší ochranu a soukromí obrazového přenosu, čímž je zvýšena bezpečnost koncového uživatelského systému. Zákazníci mohou těžit z větší účinnosti, protože šifrování je umístěno do samostatného hardwarového akcelerátoru.
  • Celkové zvětšení dynamického rozsahu (Global Dynamic Range Enhancement (GDRE)) umožňuje uživateli vytáhnout z videa detaily ve stínu, aniž by se zhoršil obraz v osvětlené části scény, což je kritická funkce pro kamerový dohled. GDRE rovněž kompenzuje snížený dynamický rozsah levnějších snímačů CMOS, čímž je zákazníkovi umožněn vývoj cenově efektivnějších systémů.
  • Zdrojový kód pro zákaznické úpravy a variabilitu.

Cena a dostupnost:

Referenční návrh IP kamery DM368IPNC-MT5 je možno již nyní objednávat u společnosti Appro Photoelectron Inc. za cenu 995 USD na www.ti.com/1080p-ipcamrd-prprod.

Více informací o referenčním návrhu IP kamery DM368IPNC-MT5 a o potenciálu TI v oblasti videa najdete na webových adresách:

O Texas Instruments:

Texas Instruments (NYSE: TXN) pomáhá zákazníkům řešit problémy a vyvíjet nová elektronická zařízení, která činí svět chytřejším, zdravějším, zelenějším a zábavnějším. TI, globální výrobce polovodičů, přináší inovace prostřednictvím výroby, návrhu a prodeje ve více než 30 zemích. Více informací najdete na www.ti.com

 

 

Hodnocení článku: