Jste zde

Pro jasnější návěští snesou VLM.334.. až 70 mA

Nové SMD LED Vishay, to je max. intenzita 6 052 mcd spolu s teplotním odporem 300 K/W.
Mezi nejnovější produkty optoelektronické skupiny ve společnosti Vishay se zařadila nová rodina LED v pouzdrech typu PLCC-2, které lze budit vyššími proudy a dosahovat tím i větší intenzity vyzařovaného světla. Řada VLM.334.., prezentující se jako modifikace série VLM.31.., může pracovat s většími čipy a „ustát“ přitom budicí proud o velikosti až 70 mA. LED vyhovují požadavkům AEC-Q101 a dostaneme je v provedení super červená, červená, oranžová (Amber) a také žlutá. V praxi tak mohou posloužit při vývoji systémů dopravní signalizace a návěstí, interiérového nebo též venkovního osvětlení, osvětlení palubních desek v automobilech, nejrůznějších indikátorů, v reklamě apod.
 
Díky použité technologii AlInGaP mohou výkonové SMD LED řady VLM.334.. pracovat s typickou intenzitou 3 760 mcd, zatímco ta maximální bude v případě buzení 70 mA dosahovat na 6 052 mcd. Stranou pochopitelně nezůstávají ani teplotní charakteristiky. Ve srovnání s předchozí generací doznaly změny a teplotní odpor (junction-to-ambient) nyní výrobce stanovuje na nižších 300 K/W.
 
 
Vzorky nových LED, včetně výrobních množství do šesti týdnů, jsou k dispozici již nyní. Podrobnější informace naleznete v dokumentaci – ke stažení na http://www.vishay.com/doc?84213.
 
Hodnocení článku: