Jste zde

VK-RA8M1: rychlý vývoj hlasového uživatelského rozhraní

Hlasová sada VK-RA8M1 je určena pro vývoj hlasových rozhraní. Vedle výkonného hardware staví na SW stacku firmy Cyberon, který je vývojářům k dispozici v 44 jazycích.

Nové MCU RA8M byly představeny na konci roku 2023 a Renesas již v té době naznačoval, že s nimi bude atakovat hranice aplikací mezi MCU a výkonnými procesory pro AI úlohy.  Jedním z příkladů je Voice kit. 
VK-RA8M1 nabízí škálovatelnou a snadno použitelnou hardwarovou platformu pro řešení hlasového uživatelského rozhraní (VUI). Hlasová sada podporuje ovládání v reálném čase a vícejazyčné příkazy, které jsou nezbytné pro aplikace, jako jsou chytré reproduktory. Několik analogových a digitálních mikrofonů zajišťuje vysoce přesné rozpoznávání hlasu s vylepšeným snímáním zvuku a sníženým šumem. Hlasová sada VK-RA8M1 dokáže provádět všechny procesy rozpoznávání hlasu offline, což zmírňuje obavy techniků o soukromí a latenci spojenou s používáním cloudu.

Hlasová sada VK-RA8M1 obsahuje cloudové vývojové nástroje pro porozumění přirozenému jazyku (NLU) od společnosti Cyberon, partnera ekosystému Renesas. Výkonný MCU RA8M1 umožňuje uživatelům vytvořit vylepšené pracovní řešení pro rozpoznávání a provádění hlasových příkazů, zatímco model NLU podporuje vývoj kompletních komplexních hlasových řešení založených na umělé inteligenci a strojovém učení. Sada podporuje více než 44 jazyků a obsahuje příklad aplikace proti hlasovému anti-spoofingu.

https://www.renesas.com/us/en/products/microcontrollers-microprocessors/ra-cortex-m-mcus/vk-ra8m1-ra8m1-voice-user-reference-kit

https://www.digikey.cz/en/product-highlight/r/renesas/vk-ra8m1-ra8-voice-kit

Hodnocení článku: