Jste zde

Pinrex – certifikovaný výrobce konektorů WTB, WTW a BTB

Společnost Pinrex byla založena v roce 1989 a je výrobcem konektorů. Během své dlouholeté existence získala řadu certifikátů, mimo jiné i ISO 9001: 2000, ISO 14001: 2004 a IECQ QC 080000, což svědčí o kvalitě jejich výrobků a služeb.

Výrobce se specializuje na DPS konektory a nabízí široký sortiment výrobků v dobré kvalitě za přiměřenou cenu. Díky našim dlouholetým a přímým kontaktům se společností Pinrex jsme schopni zabezpečit dostupné řešení pro širokou škálu aplikací. 
„Kvalita výrobků Pinrex je během naší dlouholeté spolupráce trvale vyrovnaná, což je dobrou známkou spolehlivého výrobce s vyladěnými výrobními procesy,“ říká v úvodu tohoto článku František Ďuríšek, produktový specialista společnosti SOS electronic. 
Ze široké nabídky konektorů WTB, WTW a BTB společnosti Pinrex jsme vybrali řadu všeobecně rozšířených WTB konektorů 721, které se často používají například ve snímačích, na jednodeskových počítačícha WTB propojení DPS.

Pinrex řady 721 – nejpoužívanější typ konektorů WTB

Konektory WTB (wire-to-board) s roztečí mezi vývody (central line pitch) 2,0 mm jsou určeny pro všeobecné použití. Jsou cenově výhodné a natolik podobné konektorům JST řady PH, že jsou vzájemně zaměnitelné. Vyrábějí se s 2 až 16 vývody a verze SMD jsou vyrobeny z teplotně odolného plastu vhodného pro pájení přetavením.

Pro 4 vývodové verze jsou k dispozici například následující konektory:

Pro konektory WTB Pinrex můžeme bez obav použít krimpovací kleště WC-240 od JST, určené pro průřez mědi vodiče AWG 30, AWG 28, AWG 26.

„Přestože jsou kontakty velmi malé, s těmito krimpovacími kleštěmi se pracuje velmi příjemně a kontakt je správně zakrimpovaný. Tyto kleště obsahují tzv. lokátor (contact locator with insulation-stop), do kterého vložíme kontakt – tím určíme jeho přesnou polohu, přiložíme částečně odizolovaný vodič a kontakt zakrimpujeme. V práci jsem použil stolní lupu s osvětlením TO-7453173, aby odizolovaná část vodiče byla na správném místě a ve správné hloubce. Tyto krimpovací kleště patří kvalitativně i cenově do střední kategorie ručních krimpovacích kleští,“ zhodnotil František Ďuríšek.

WTB konektory Pinrex prošly testem SOS electronic

Konektory WTB od firmy Pinrex jsme osobně vyzkoušeli, a to i v kombinaci s hotovými vodiči s kontakty SPH-200BK26.

„Několik kontaktů od společnosti Pinrex jsem nakrimpoval kleštěmi WC-240. Zároveň jsem vyzkoušel i práci s konektory řady PH od firmy JST, abych se přesvědčil o jejich vzájemné kompatibilitě. Výsledek byl velmi uspokojivý, a i proto jsem se rozhodl zařadit tyto konektory do sortimentu našich produktů. Toto řešení je zajímavé nejen z hlediska kvality, ale i ceny,“ uzavřel František Ďuríšek.

5 důvodů pro konektory WTB Pinrex:

  1. certifikovaný výrobce specializující se na DPS konektory
  2. dlouholeté zkušenosti a vyladěné výrobní procesy
  3. všeobecně rozšířené typy konektorů s širokým uplatněním
  4. kvalitní produkty za dostupné ceny
  5. přímý vztah s výrobcem je zárukou podpory při projektech

Nejběžnější konektory WTB, BTB a WTW řady 721 najdete v skladové nabídce SOS electronic ihned dostupné pro vaše projekty. Další typy vám rádi zajistí za výhodných přímo od výrobce.

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.