Jste zde

A6983: DC/DC dodá 3A s účinností 88%

Nové synchronní DC/DC měniče v neizolované i izolované verzi doplňuje nízkošumová varianta.

ST představilo najednou celou řadu DC/DC převodníků A6983. Neizolované převodníky A6983 mohou dodávat proud při zátěži až 3 A a dosáhnout 88% typické účinnosti při plném zatížení. Varianty s nízkou spotřebou (A6983C) jsou optimalizovány pro provoz s nízkou zátěží, s vysokou účinností a nízkým výstupním zvlněním, aby se minimalizovalo vybíjení baterie vozidla v aplikacích, které zůstávají aktivní i po zaparkování. Nízkošumové varianty A6983N pracují s konstantní spínací frekvencí a minimalizují zvlnění výstupu v celém rozsahu zátěže pro optimální výkon v aplikacích, jako jsou napájecí zdroje audiosystémů. Oba typy nabízejí výběr 3,3 V, 5,0 V a nastavitelné výstupní napětí od 0,85 V do VIN. S kompenzačními obvody na čipu potřebují tato vysoce integrovaná monolitická zařízení pouze minimální externí komponenty včetně filtrace, zpětné vazby a transformátoru pro A6983I.

A6983I je 10W iso-buck převodník s primární regulací, která eliminuje potřebu optočlenu. Tento převodník je ideální pro použití jako izolovaný budič hradla pro tranzistory MOSFET z karbidu křemíku (SiC) v trakčních měničích a palubních nabíječkách a umožňuje přesné nastavení primárního výstupního napětí.

Všechny izolované a neizolované varianty mají nízký klidový provozní proud 25 μA a energeticky úsporný shutdown režim s méně než 2 μA odběrem. Rozsah vstupního napětí od 3,5 V do 38 V a tolerance load-dump až 40 V zabraňují rušení způsobenému přechodovými jevy na hlavní napájecí sběrnici. K dispozici je také výstupní přepěťová ochrana, tepelná ochrana a vnitřní soft-start. Volitelný provoz s rozprostřeným spektrem navíc pomáhá snižovat elektromagnetické rušení (EMI) pro aplikace citlivé na šum. A6983I a A6983 umožňují synchronizaci s externími hodinami.

www.st.com/A6983-A6983I

Hodnocení článku: