Jste zde

Nové napájecí moduly TI: 6A na 6mm2

Nové step-down konvertory v řady TPSM již v prvních písmenech označení prozrazují novinku. Je jí pouzdro MagPack, které umožňuje zvýšit energetickou hustotu, snížit ztráty a zlepšit parametry EMI.

Ve výsledku jsou tak napájecí moduly o 50% menší než předchozí generace, elektromagnetická emise klesla o 8dB a účinnost stoupla o 2%. Hlavním přispivatelem těchto změn je vlastní technologie pouzder MagPack, která TI opět poskytuje výhodu v souboji o NEJ. Tentokrát je to nejmenší form factor na trhu, protože konkurence je o 23% větší. A když jde o snižující měniče se vstupním napětím 2-5,5V pro miniaturní elektroniku, je v této kategorii 23% dost znát.

Tři z nových modulů TPSM82866A, TPSM82866C a TPSM82816  tak mohou nosit přídomek “the industry’s smallest”, kdy pro 6A odběr nabízejí poměr 1A na 1mm2 zabrané plochy.

Ačkoli název unikátní technologie MagPack odkazuje zejména na magnetismus, změny jsou daleko hlubší. V první řadě jde o 3D technologii, která do pouzdra integrovaného obvodu umožňuje umístit několik funkčních vrstev, včetně transformátoru nebo induktoru. Druhým rozhodujícím faktorem je materiálové inženýrství, které výrazně redukuje EMI i tepelné ztráty.

MagPack Technology: Four Benefits of new power modules that can help you pack more power in less space.

 

Hodnocení článku: