Jste zde

Nové jádro pro dsPIC33A zlepší přesnost a řízení v reálném čase

DSC dsPIC33A jsou vybaveny 32bitovou architekturou s s plovoucí desetinnou čárkou a DSP blokem pro rychlejší výpočty v časově kritických aplikacích. Pro cílové aplikace automatice a průmyslu je důležitý také vysoký standard embedded bezpečnosti.

Microchip představil novou řadu digitálních signálových řadičů (DSC) dsPIC33A Core. Nobá řada integruje několik funkčních bloků do jednoho pouzdra, což umožňuje dosažení vynikající provozní efektivity v řízení motorů, napájení, nabíjení a snímacích systémech. Pokročilé jádro rodiny dsPIC33A, postavené na 32bitové architektuře Central Processing Unit (CPU) s provozní rychlostí 200 MHz, zahrnuje jednotku s plovoucí desetinnou čárkou s dvojitou přesností (DP FPU) a instrukce DSP pro numericky náročné úlohy v řídicích algoritmech s uzavřenou smyčkou. Architektura dsPIC33A nabízí vysoce výkonné a přesné řízení v reálném čase spolu s komplexním ekosystémem vývojových nástrojů.

"DSC dsPIC33A mění pravidla hry pro vývojáře, protože jsou navrženy tak, aby nabízely přesnost, efektivitu a pokročilé funkce potřebné k posunutí hranic výkonu vestavěných systémů," řekl Joe Thomsen, viceprezident obchodní jednotky digitálních signálových řadičů společnosti Microchip. "Díky své schopnosti umožňovat komplexní návrhy, řešit požadavky na bezpečnost a zabezpečení, integrovat pokročilé funkce a zrychlit dobu uvedení na trh, umožňuje řada dsPIC33A našim klientům zajistit si větší podíl na trhu s inovativními a konkurenceschopnými návrhy."

DSC dsPIC33A jsou vylepšeny vylepšenou matematikou a zpracováním dat, vyšší efektivitou kódu, rychlejším přepínáním kontextu a sníženou latencí. Nižší latence umožňuje rychlejší rerakci na přechodové a bezpečnostně kritické události. Nové a modernizované periferní zařízení, jako jsou PWM s vysokým rozlišením speciálně navržené pro řízení motorů a digitální přeměnu energie, jsou navrženy tak, aby podporovaly požadavky technologií na různých trzích, včetně automobilového, průmyslového, spotřebitelského, e-mobility, datových center a udržitelných řešení.
Řada dsPIC33A je vybavena integrovanými analogovými periferiemi, včetně 12bitových ADC schopných konverzních rychlostí až 40 Msps, vysokorychlostních komparátorů a operačních zesilovačů. Tyto analogové periferie ve spojení s periferními zařízeními nezávislými na jádru (CIP) umožňují sofistikované snímání a vysoce výkonné řízení. Kromě toho CIP umožňují interakci mezi periferními zařízeními bez nutnosti zapojení procesoru, což zvyšuje efektivitu jednoho řadiče pro správu více úloh. Výsledkem je řízení v reálném čase při zachování šířky pásma procesoru pro softwarové úlohy, diagnostiku funkční bezpečnosti a bezpečnostní funkce.

Rodiny zařízení dsPIC33A jsou vybaveny funkcemi zabezpečení Flash, včetně neměnného root-of-trust, zabezpečeného ladění a omezeného přístupu k paměti. Architektura instrukční sady DSC (ISA) umožňuje přijetí softwarového kódu generovaného návrhy založenými na modelech, aby se zjednodušilo generování kódu. Díky kombinovaným vlastnostem jsou DSC dsPIC33A vhodné pro aplikace, které vyžadují efektivní řízení motorů pro ventilátory, čerpadla a kompresory; Spravují také digitální přeměnu energie pro aplikace, jako jsou servery AI a palubní nabíječky v elektrických vozidlech, a umožňují propojení senzorů pro průmyslové a automobilové aplikace.

První řada DSC dsPIC33AK128MC1xx zahrnuje 128 KB Flash a rozsáhlou sadu periferií, která je nabízena v různých pozdrech, včetně  SSOP, VQFN a TQFP v rozsahu od 28 do 64 pinů, s rozměry pouzdra od 4 × 4 mm. Portfolio doplní budoucí rodiny dsPIC33A s větší pamětí, periferiemi a větším počtem pinů.

https://www.microchip.com/en-us/products/microcontrollers-and-microprocessors/dspic-dscs/dspic33a

Hodnocení článku: