Jste zde

Kompaktní senzorový modul pro monitorování kvality vzduchu

RRH62000 poskytuje 7 senzorů v jednom plug & play modulu a zahrnuje integrovaný MCU, vestavěné algoritmy AI pro detekci škodlivých částic, těkavých organických částic, těkavých organických částic, teploty a vlhkosti

Zatím poslední novinka Renesasu nemá podobu integrovaného obvodu.  Jde o pokročilý senzorový modul typu all-in-one, určený pro monitorování kvality vnitřního vzduchu. RRH62000, první multisenzorový modul kvality vzduchu od Renesasu, integruje několik senzorů v kompaktním provedení a přesně detekuje různé velikosti částic, těkavých organických sloučenin a plynů škodlivých pro lidské zdraví. Samozřejmou součástí výbavy je vlastní mikrokontrolér a firmware, přizpůsobený tomu, aby zákaznické produkty splňovaly různé normy kvality vzduchu po celém světě.

Senzorový modul RRH62000 měří pouze 46,6 x 34,8 x 12 mm. Obsahuje MCU řady RA společnosti Renesas a několik senzorů: laserový senzor PM1/ 2,5/ 10, senzor ZMOD4410 plynu a senzor vlhkosti a teploty HS4003. Společně mohou tyto senzory detekovat pevné částice, celkové těkavé organické sloučeniny (TVOC), odhadovaný CO2, teplota a vlhkost v jednom systému. Všechny klíčové komponenty byly předem integrovány a plně kalibrovány ve výrobní procesu, což vývojářům umožňuje začít navrhovat senzorové systémy ihned po vybalení z krabice.

"Náš RRH62000 modul představuje další krok v technologii fúze senzorů, která kombinuje data z více senzorů a přeměňuje je na komplexní a využitelné poznatky pro monitorování životního prostředí," uvedl Uwe Guenther, senior ředitel produktové řady modulů a řešení ve společnosti Renesas.

Nový senzorový modul využívá laserové technologie, která nabízí vyšší přesnost ve srovnání s konvenčními metodami LED, může monitorovat koncentrace částic PM1, PM2,5 a PM10 – částic o průměru 0,3 až 10 μm – a také měření absolutního nebo relativního TVOC v různých nastaveních režimů výkonu, což poskytuje nejvyšší úroveň přesnosti pro tyto znečišťující látky. RRH62000 poskytuje sedm senzorových výstupů současně a v reálném čase.

Kombinovaný modul RRH62000 je dodáván se standardním firmwarem pro budovy s algoritmy umělé inteligence (AI), které umožňují inženýrům konfigurovat senzory tak, aby vyhovovaly požadavkům různých norem kvality vzduchu ve veřejných budovách, jako jsou The Well Building Standard (WELL), Home Ventilating Institute (HVI) a RESET. Díky těmto funkcím může například škola v Číně používat stejný hardware jako škola v USA nebo na jiném místě a jednoduše aktualizovat firmware s umělou inteligencí pro své potřeby.

Inteligentní senzorová zařízení, jako je Renesas RRH62000 a nedávno oznámený modul senzoru plynu RRH46410, mohou podporovat ventilaci řízenou podle potřeby, což umožňuje systémům HVAC upravovat průtok vzduchu na základě hladin oxidu uhličitého a informací o obsazenosti tak, aby byla zachována optimální kvalita vzduchu a energetická účinnost. Podobně tyto moduly využívají algoritmy umělé inteligence k předpovídání, kdy je nutné vyměnit filtry HVAC, nebo k detekci anomálie dříve, než dojde k selhání systému, což výrazně šetří náklady a čas na údržbu systému.

Vlastnosti senzorového modulu RRH62000 All-in-One

  • Až 7 současných výstupů senzorů
  • Laserová technologie pro přesnou detekci PM1, PM2,5, PM10
  • Senzor plynu na bázi oxidu kovu
  • Přesné čidlo teploty a vlhkosti
  • Absolutní měření TVOC
  • Odhadované emise CO2 pro nízkonákladové emise CO2 Indikace místnosti
  • Ultrakompaktní velikost: 46,6 x 34,8 x 12 mm pro mnoho aplikací
  • Integrovaný MCU pro chytrou správu senzorů
  • Robustní a odolný vůči siloxanům
  • Podpora komunikace I²C a UART

https://www.renesas.com/us/en/products/sensor-products/environmental-sensors/intelligent-sensor-modules/rrh62000-all-one-integrated-sensor-module-pm2-5-rht-tvoc-and-eco2-detection

Hodnocení článku: