Jste zde

Hybridní napájecí moduly SiC poskytnou o 15% vyšší výstupní výkon

Onsemi uvádí na trh modernizované napájecí moduly pro zvýšení výroby solární energie a skladování energie. Hybridní řešení z křemíku a karbidu křemíku snižují ekologickou stopu a zároveň zvyšují výstupní výkon o 15 %

Onsemi uvedla na trh nejnovější generaci hybridních napájecích integrovaných modulů (PIM) z křemíku a karbidu křemíku v pouzdře F5BP, které jsou určeny do solárních střídačů nebo aplikací systémů skladování energie (ESS). Ve srovnání s předchozími generacemi nabízejí moduly zvýšenou hustotu výkonu a vyšší účinnost při stejném půdorysu. Celkový systémový výkon solárního invertoru se tak může zvýšit například z 300 kW až na 350 kW při stejné vilikosti invertoru. Zvýšení účinnosti je vždy spojené se snížením ztrát. Například  solární farma o kapacitě jednoho gigawattu využívající moduly nejnovější generace může dosáhnout úspory energie téměř dva megawatty.

F5BP-PIM jsou integrovány s 1050V FS7 IGBT a 1200V D3 EliteSiC diodou a tvoří základ, který usnadňuje přeměnu vysokonapěťového a vysokoproudého výkonu a zároveň snižuje ztrátový výkon a zvyšuje spolehlivost. IGBT FS7 nabízejí nízké ztráty při vypínání a snižují spínací ztráty až o 8 %, zatímco diody EliteSiC poskytují vynikající spínací výkon a nižší blikání napětí o 15 % ve srovnání s předchozími generacemi.

Tyto PIM moduly využívají inovativní vývod Neutral Point Clamp typu I (INPC) pro modul invertoru a topologii flying capacitor pro zesilovací modul. Moduly také využívají optimalizované elektrické uspořádání a pokročilé substráty z Direct Bonded Copper (DBC) pro snížení rozptylové indukčnosti a tepelného odporu. Měděná základní deska navíc dále snižuje tepelný odpor chladiče o 9,3 %, což zajišťuje, že modul zůstane chladný i při vysokém provozním zatížení. Tento tepelný management je zásadní pro udržení účinnosti a dlouhé životnosti modulů, díky čemuž jsou vysoce účinné pro náročné aplikace, které vyžadují spolehlivou a trvalou dodávku energie.

https://www.onsemi.com/

Hodnocení článku: