Jste zde

Šachovaná aneb Robotický den 2011

Rob_per.jpg

Srdečně Vás zveme na "8. Robotický den", který již tradičně pořádá Katedra softwarového inženýrství Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy a občanské sdružení Robonika.

Přijměte pozvání na "8. Robotický den", který již tradičně pořádá Katedra softwarového inženýrství Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy a
občanské sdružení Robonika. Robotický den 2011 se bude odehrávat
 
  • 7. 5. 2011
v
 
  • Retro Music Hall (Francouzská 4, Praha 2) od 10 do 17 hodin.
 
Součástí Robotického dne budou letos čtyři soutěže robotů; informace o nich naleznete níže a také na webu http://www.eurobot.cz.

V soutěži Eurobot proti sobě soupeří vždy dva roboti sestavení jednotlivými týmy. Jeden zápas trvá 90 sekund a roboti při něm samostatně plní svůj úkol, aniž by byli řízeni člověkem nebo vzdáleným počítačem. Z Českého národního kola postoupí tři nejlepší týmy do finále, které se letos odehraje ve Švýcarsku společně s mezinárodní Konferencí o výzkumu a vzdělávání v robotice. Soutěž Starter je předstupněm soutěže Eurobot a je určena pro mladší účastníky, jejichž úkolem je postavit dálkově řízeného robota podle jinak stejných pravidel, jako v soutěži Eurobot.
 
 
Téma pro ročník 2011 se jmenuje "Chess Up!", česky "Šachovaná" – úkolem robotů bude přesouvat zjednodušené šachové figurky a získávat tak pro svůj tým body.


V rámci doprovodného programu Robotického dne v Praze diváci také uvidí soutěž v robotickém MiniSumu, jízdě robotů na čas po vyznačené dráze a ukázky dalších robotů. Program bude probíhat po celý den od 10 do 17 hodin, dopoledne kvalifikační zápasy, odpoledne pak finálová utkání o postup do mezinárodního kola. Přijít i odejít je možné kdykoli, vstup je volný.

Soutěž EUROBOT je určena pro amatérské týmy mladých fanoušků robotiky, jejichž úkolem je každý rok postavit robota pro plnění vždy nově zadaného úkolu. Na mezinárodní úrovni se koná již od roku 1998 a od r. 2004 pořádají MFF UK a Robonika vzhledem ke zvyšujícímu se počtu týmů i České národní kolo. Každý rok jsou vyhlašována nová pravidla, aby měli šanci i nováčci. V minulých letech roboti sbírali kokosové ořechy, hráli biliár, obsazovali planety, dobývali hrad, hráli fotbal, golf, vloni sbírali ovoce a zeleninu... Téma pro ročník 2011 se jmenuje "Chess Up!", česky "Šachovaná" – úkolem robotů bude přesouvat zjednodušené šachové figurky a získávat tak pro svůj tým body.

Download a odkazy:

 

PřílohaVelikost
PDF icon RobotickyDen2011_pozvanka.pdf273.15 KB
Hodnocení článku: