Jste zde

Miniaturní CMOS operační zesilovač pro chytré telefony a kompaktní IoT zařízení

TLR377GYZ je miniaturní 1,8 V - 5 V rail-to-rail CMOS operační zesilovač o velikosti 0,88 x 0,58 x 0,33 mm, který je určen pro zesilování signálů ze senzorů používaných v chytrých telefonech, malých zařízeních IoT a podobných aplikacích. Nízké vstupní offsetové napětí a velmi nízký šum přispívají k vyšší přesnosti měření.

Velikost chytrých telefonů a IoT zařízení se stále zmenšuje, a proto vyžadují menší a menší komponenty. Aby bylo možné zesílit velmi malé signály při vysoce přesném snímání, musí operační zesilovače mít velmi nízké vstupní offsetové napětí a velmi nízký šum. Tyto vlastnosti splňuje operační zesilovač TLR377GYZ o velikosti 0,88 x 0,58 x 0,33 mm.

Vstupní offset napětí a šum operačního zesilovače snižuje přesnost zesílení a lze je potlačit zvětšením velikosti vestavěných tranzistorů. To je ale na úkor miniaturizace. V reakci na to ROHM vyvinulo proprietární obvody, které dosahují maximálního offsetového napětí až 1 mV, aniž by se zvětšila velikost tranzistorů.

Patentovaná procesní technologie navíc výrazně snižuje kmitání šumu, a velmi nízkého šumu je dosaženo při vstupní ekvivalentní hustotě šumového napětí 12 nV/√Hz optimalizací odporových komponent. Operační zesilovač TLR377GYZ využívá pouzdro WLCSP (Wafer Level Chip Scale Package) s roztečí kuliček pouhých 0,3 mm. To snižuje velikost přibližně o 69 % ve srovnání s konvenčními produkty a o 46 % oproti stávajícím kompaktním produktům.

K dispozici je speciální konverzní deska s osazeným zesilovačem, která slouží jako náhrada za pouzdra SSOP6. Díky tomu lze přejít na novou technologii i ve stávajících produktech bez změny desky. Kromě toho je k dispozici vysoce přesný SPICE model nazývaný ROHM Real Model pro simulace. V budoucnu bude ROHM kromě větší miniaturizace a přesnosti i nadále zlepšovat výkon operačních zesilovačů snižováním spotřeby energie dalším využitím patentované technologie s velmi nízkou spotřebou proudu.

Klíčová vlastnost produktu je integrována funkce vypnutí vyžadovaná mobilními zařízeními. Díky tomu se snižuje spotřeba energie v pohotovostním režimu.

Více informací naleznete na: https://www.rohm.com/products/amplifiers-and-linear/operational-amplifiers/high-performance/input-output-rail-to-rail-low-offset-voltage/tlr377gyz-product

Přílohy: 
PřílohaVelikost
PDF icon tlr377gyz-e.pdf1.11 MB
Hodnocení článku: